Огњен Кузмић, кошаркаш Црвене звезде, за Глас Српске: Не вјежбам са Јовићем, све је легло само од себе

Милан Зубовић
Огњен Кузмић, кошаркаш Црвене звезде, за Глас Српске: Не вјежбам са Јовићем, све је легло само од себе

Побједом над Фенербахчеом у 17. колу Евролиге кошаркаши Црвене звезде стекли су реалне шансе да изборе пласман међу осам најбољих екипа Старог континента, али један од јунака велике побједе над турском екипом центар "црвено-бијелих" Огњен Кузмић у разговору за "Глас Српске" спушта лопту на земљу.

- Има још много да се игра и у овом тренутку тешко је причати о томе колико нам је још потребно побједа. Све екипе су јаке и треба само да размишљамо о сљедећој утакмици и дамо све од себе да побиједимо као што смо то радили до сада - рекао је рођени Добојлија.

ГЛАС: Да ли постоји нека утакмица до краја сезоне која је апострофирана као кључна?

КУЗМИЋ: Не, не постоји. Једноставно свака утакмица је важна и мораћемо се максимално потрудити да уђемо међу осам најбољих у Европи.

ГЛАС: Статистички гледано, трећи сте скакач Евролиге и десети најкориснији играч. Како оцјењујете Ваш учинак до сада, јер је ово прва сезона у којој играте константно добро на врхунском нивоу?

КУЗМИЋ: Задовољан сам својим учинком, мада увијек то може бити и боље. Разлог за то је велики и мукотрпан рад током протеклих година у којима сам прошао кроз доста клубова, а у Звезди сам се баш добро уклопио и хвала богу нисам имао повреду.

ГЛАС: Долазак у Звезду показује се као пун погодак? КУЗМИЋ: Имао сам тешку сезону у Панатинаикосу и нисам смио да погријешим у избору клуба. Чим се појавила могућност да појачам Звезду, нисам оклијевао и на срећу коцкице су се поклопиле.

ГЛАС: Одлично се сналазите у пик игри са колегом из репрезентације Стефаном Јовићем. Да ли то вјежбате на тренингу или је то само легло?

КУЗМИЋ: Ништа посебно не радимо на тренинзима, све је легло само од себе. Он је један од најбољих плејмејкера у Европи, слично је радио и претходних сезона са Бобијем Марјановићем и Маиком Цирбесом, а сада смо само наставили.

ГЛАС: Ваша блокада над Екпеом Јудом у мечу против Фенербахчеа означила је почетак великог славља играча и навијача. Да ли сте очекивали да ће Јудо рјешавати утакмицу и да ће лопта ићи под кош па сте га чекали на блокади?

КУЗМИЋ: Све се десило брзо, тако да нисам размишљао у том тренутку ко ће завршавати, само сам покушавао одиграти најбољу одбрану. Срећом по нас, успио сам. Послије меча многи су ме називали јунаком, али нисам ја јунак, него тим. Играли смо заједно као прави тим и то је донијело побједу.

ГЛАС: Колико тешко је било водити битку са Јудом и Јаном Веселијем под кошем, јер су они, као и Ви, играли у НБА лиги?

КУЗМИЋ: Све екипе у Евролиги имају добре центре, тако да концентрација и игра увијек мора бити на 100 одсто. Њих двојица су одлични центри, али смо их добили тимском игром као што смо урадили и у осталим мечевима. Само да овако наставимо до краја сезоне.

Пут од 8.116 километара

Трећи пут ове сезоне Црвену звезду очекује дугачак пут, а сада ће у седам дана прећи 8.116 километара. Послије двије утакмице у Београду Звезда је кренула за Тел Авив, гдје ће сутра против Макабија играти меч 18. кола Евролиге. Ваздушна раздаљина од Београда израелског града је 1.881 километар, а "црвено-бијели" се потом враћају у Београд, сједају у аутобус и крећу за Лакташе (314 км). Слиједи повратак до Сурчина, па опет авионом на крајњи запад Европе до Виторије (1.863 км) и сусрет са Басконијом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана