Јокић најплаћенији српски спортиста икада до сад

Јокић најплаћенији српски спортиста икада до сад 02.07.2018 15:27 | Агенције

Денвер - Животна жеља Николе Јокића била је да постане џокеј и да има ергелу са расним коњима о којима би бринуо сваки дан док као дјечак није ни могао наслутити да ће једног дана бити најплаћенији српски спортиста свих времена.

Оно што је већ дуже вријеме било најављивано, већ првог дана прелазног рока у НБА лиги се обистинило. Јокић ће наредних пет година бити члан Денвера и за то вријеме зарадити 148 милиона долара. Уговор је већ припремљен, само се чека потпис центра који је првобитно изашао из руки уговора и умјесто 1,5 милиона долара, у наредној сезони ће зарадити скоро 30 пута више. Иза себе је оставио некадашњег кошаркаша Предрага Стојаковића који је од Индијане за шестогодишњи уговор добио 63,2 милиона долара до су остали српски кошаркаши далеко иза, а на трећем мјесту је фудбалер Немања Матић чији је трансфер из Челзија у Манчестер јунајтед коштао 45 милиона евра, док ни најављивани одлазак фудбалера Сергеја Милинковића-Савића из Лација који би наводно могао да кошта приближно 100 милиона евра није близу овог уговора. Послије њих на листи је члан Наполија Никола Максимовић који је био на позајмици у московском Спартаку гдје је отпуштен, а долазак из Фјорентине у Напуљ коштао 29 милиона долара.

Момак из Сомбора био је 41. пик на драфту 2014. године и према властитом признању преспавао је ту ноћ па је тек ујутро сазнао да је изабран. Нагетси су Јокићу дали максималан уговор док су му прво дозволили да постане ограничен слободан агент. Нагетси су могли да га плате само 1,6 милиона наредне сезоне, али су избјегли могућност да он сљедећег љета изабере понуду неког другог тима, јер у овом случају тим из Денвера може да изједначи сваку коју добије.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица