Звиздић: Евроатлантске интеграције и даље у фокусу

Срна
Звиздић: Евроатлантске интеграције и даље у фокусу

Сарајево - Предсједавајући Савјета министара Денис Звиздић данас је у Сарајеву у разговору са генералним директором Дирекције Европске комисије за сусједску политику и преговоре о проширењу Кристијаном Данијелсоном нагласио да ће кључни циљеви рада ове институције и убудуће бити евроатлантске интеграције те јачање владавине права, што је посебно важно за наставак свих реформи.

Звиздић је Данијелсона и директора за западну Европу, западни Балкан и Турску у Европској служби за иностране послове Ангелину Ејшортс информисао да је Савјет министара до сада у потпуности реализовао више од 70 одсто мјера из Реформске агенде које су у надлежности ове институције и да ће наредни период бити посвећен финализовању циљева из Агенде.


Говорећи о актуелној политичкој ситуацији у БиХ, предсједавајући Савјета министара нагласио је значај који је процес припреме одговора на Упитник Европске комисије имао на процес европских интеграција БиХ и унапређење координације институција у БиХ на провођењу активности у вези са процесом интегрисања БиХ у ЕУ.

Састанку је присуствовао и шеф Делегације ЕУ и специјални представник ЕУ у БиХ Ларс–Гунар Вигемарк, саопштено је из Савјета министара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана