Za opšte izbore prijavljene 72 stranke i 39 nezavisnih kandidata

Srna
Za opšte izbore prijavljene 72 stranke i 39 nezavisnih kandidata

Sarajevo - Prijavu za učešće na opštim izborima u BiH, koje je CIK BiH raspisao za 7. oktobar, podnijele su 72 političke stranke i 39 nezavisnih kandidata.

Rok za podnošenje prijava političkih stranaka i nezavisnih kandidata za ovjeru učešća na izborima istekao je danas u 16.00 časova.


Pregled političkih subjekata koji su podnijeli prijavu biće dostupan javnosti na veb stranici Centralne izborne komisije /CIK/ BiH pod linkom opšti izbori 2018, nakon što ga nadležna služba pripremi, saopšteno je iz CIK-a BiH.

Navodi se da će CIK do 9. juna izvršiti provjere i ovjeriti prijave političkih stranaka i nezavisnih kandidata koji ispunjavaju zakonom propisane uslove.

CIK BiH danas je “BH Pošti” predao oko 64.000 pošiljki za birače koji su bili registrovani da glasaju iz inostranstva na lokalnim izborima 2016. godine.

Pošiljke sadrže obrasce PRP2 putem kojih je uz naznačena uputstva potrebno potvrditi registraciju za opšte izbore 2018. godine.

Za nove birače koji žele da glasaju iz inostranstva na veb stranici CIK-a BiH dostupan je obrazac PRP1 sa preciznim uputstvom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana