Srbin preminuo u klubu u Amsterdamu

B92
Srbin preminuo u klubu u Amsterdamu

Amsterdam - Tridesetrogodišnji Srbin preminuo je u noći između subote i nedjelje nakon što mu je pozlilo u jednom klubu u Amsterdamu.

Sumnja se da je uzrok smrti prekomerna upotreba droge, javljaju mediji u Njemačkoj, dodajući da će tačan uzrok smrti biti poznat nakon obdukcije.

Mladić iz Njemačke (21) iste noći, prevezen je u bolnicu nakon neuspjele reanimacije u klubu u kome mu je pozlilo. Preminuo je slijedećeg dana, a prekomjerna upotreba narkotika se navodi kao mogući uzrok smrti. Nije poznato da li će biti obdukcije.

Oba smrtna slučaja dogodila su se tokom "Amsterdam dens iventa" koji je završen u nedjelju, a u sklopu koga je organizovano oko 300 žurki u 85 klubova u Amsterdamu.

Organizatori su šokirani smrću dvojice mladića, a iz kluba u kome je preminuo tridestrogodišnji Srbin saopštili su da je kod njih na snazi "nulta tolerancija na drogu" i da "ispred kluba postoje sefovi u kojima posjetioci dobrovoljno ostavljaju opijate, a prije ulaska u klub prolaze kontrolu i dozvoljeno je da unesu do 5 grama lake droge".

Vlasnik tog kluba je rekao da su takve mjere efikasne, ali postoji mogućnost da neko konzumira drogu satima prije nego dođe u klub, a tada nikakva mjere prevencije ne može biti preduzeta.

Trenutno se obavljaju ispitivanja svih sumnjivih supstanci, ali ne postoji potvrda da su se pojavile "opasne pilule" na "Amsterdam dens iventu" koje su mogle da budu smrtonosne.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zemljotres u BiH!
Zemljotres u BiH!
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana