Соња Караџић-Јовичевић за Глас Српске: Ово никоме у БиХ неће донијети срећу

Ж. Д.
Соња Караџић-Јовичевић за Глас Српске: Ово никоме у БиХ неће донијети срећу

Пале - Породица Радована Караџића остала је затечена изреченом пресудом. Његова кћерка Соња Караџић-Јовичевић за “Глас Српске” је рекла да чињеница да је пресуда донесена прегласавањем три напрема два довољно говори.

- Правда је давно напустила ове просторе. У Хагу никада није ни становала. Никога ово помирити неће, нити ће срећу донијети онима који се радују овоме. У принципу је и 40 година доживотна робија. И 20 година је доживотна робија. Оваква пресуда је очигледан резултат политичког притиска и нема никакве везе ни са правом, ни са правдом, ни са чињеницама, ни са доказима, ни са чим што је у жалбеном процесу радио тим одбране. То није ни прегледано, ни анализирано и јасно је о чему се овдје ради - рекла је Караџић-Јовичевић.

Исти тим одбране на челу са Радованом, каже, има сатисфакцију, а то је што нема геноцида у седам општина, тако да нема никаквог основа да ико икада Републику Српску проглашава геноцидном.

- Што се породице тиче, нека је он нама жив и здрав. Пресуда не мијења ништа у односу на првостепену и гураћемо ми и даље као и до сада са чињеницама које сви знају, а ја се надам да ће кад-тад истина угледати свјетло дана и да ће народи у овој земљи када се то деси моћи да се помире и да живе нормално. До тада мислим да ће то бити све теже и теже - рекла је она.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана