РС - Силикон и БСИ под истрагом Брисела

М. Ми.
РС - Силикон и БСИ под истрагом Брисела

Бањалука - Европска комисија покренула је истрагу против фирми "РС - Силикон" из Мркоњић Града и "БСИ" из Јајца, које послују у саставу италијанске групације "Металеге", због сумње да су дампинг цијенама угрозиле тржиште Европске уније

Отварање истраге објелоданила је Европска комисија, али није навела о којим компанијама је ријеч. Да су на мети фирме из Мркоњић Града и Јајца потврдио је министар спољне трговине и економских односа БиХ Мирко Шаровић.

- Упознати смо с тим да је истрага покренута против двије компаније због сумње да су дампинг цијенама угрожавали тржиште ЕУ. Ријеч је о фирми "БСИ" из Јајца и "РС - Силикон" из Мркоњић Града - казао је Шаровић.

Директорица "РС - Силикона" Јелена Куриџа рекла је нема коментар на информацију да Европска комисија води истрагу против ове фирме, док са представницима "БСИ" нисмо успјели ступити у контакт. У Европској комисији казали су да не могу износити детаље јер истрага у току.

- Отварање истраге не прејудицира њен исход. Тек у каснијој фази моћи ће се одредити да ли ће бити увођене неке санкције - казали су у Европској комисији.

У Европској комисији је наведено да су примили жалбу о заштити од дампинг увоза из земаља које нису чланице ЕУ. У жалби је наведено да дампинг цијене силицијума увезеног из БиХ и Бразила изазивају штету привреди ЕУ. Пријаву су поднијеле шпанска "Фероатлантика" и француски "Феропем", који су затражили увођење петогодишњих антидампинг мјера предузећима из БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана