Обавјештајне службе играју против Додика

Жељка Јаворац
Обавјештајне службе играју против Додика

Подношење пријаве је покушај да се “исфлека”, да се криминализује Милорад Додик, а то посебно одговара турском и иранском лобију у Сарајеву. Дарко Трифуновић је само инструмент и подржавају га лобији и неке службе. То су профили људи који раде за свакога ко им плати или им учини неку другу врсту услуге.

Рекао је ово “Гласу Српске” полицијски експерт, члан Свјетске асоцијације шефова полиција из Београда Марко Ницовић.

* ГЛАС: Како гледате на потез у режији Домагоја Маргетића и Дарка Трифуновића да поднесу пријаву против предсједника РС у Београду?

НИЦОВИЋ: Планирање подношења пријаве против Додика је осмишљено у Сарајеву и потпомогнуто турским лобијем. Када се узме у обзир ко су Дарко Трифуновић и Домагој Маргетић и да они подносе пријаву против предсједника РС овде у Београду, јасно је да се ради о координисаној акцији обавештајних служби против Додика. Он је политичар који има свој став, има лидерску позицију у српском народу, и у Републици Српској и код нас у Србији, и наравно да многим интересима смета.

*ГЛ АС: Ко подржава Дарка Трифуновића у дискредитацији предсједника РС?

НИЦОВИЋ: Дарко Трифуновић је само инструмент и подржавају га лобији и неке службе. То су профили људи који раде за свакога ко им плати или им учини неку другу врсту услуге. Подношење пријаве је покушај да се “исфлека”, да се криминализује Милорад Додик, а то посебно одговара турском и иранском лобију у Сарајеву. То подржавају и неке западне службе, јер су им Додик и Република Српска сметња од када се руски енергетски лоби ухљебио у Српској.

* ГЛАС: Ко је Дарко Трифуновић?

НИЦОВИЋ: Људи као он раде са неким назовиинститутима или невладиним организацијама и са било ким ко је спреман да им плати или да неку материјалну вредност. Нико не зна која је тачно његова професија.

Ни Трифуновић ни Маргетић немају кредибилитет, нити допринос у било којој области да би њихове речи и поступци имали било какву важност. Они немају ништа у свом педигреу да би имали кредибилитет.

* ГЛАС: Нисте одговорили ко је Трифуновић, чим се бави?

НИЦОВИЋ: Не зна се тачно шта је Дарко Трифуновић, неки полицијски експерт, експерт за тероризам? У чему је он учествовао? Он се увек појављује као представник неких самоформираних института за безбедност, тероризам и слично, а у ствари ако погледате структуру шта је у позадини и одакле паре долазе, то са овим нема никакве везе. Ниједна озбиљна институција Србије не стоји иза њега.

* ГЛАС: Како коментаришете конференцију коју је у Београду заказао Дарко Трифуновић, заједно са лидерима опозиције у РС и на којој ће говорити о криминалу у Српској?

НИЦОВИЋ: Огорчене странке покушавају на сваки начин да руше Додика и користе све инструменте и типове као што су Маргетић и Трифуновић. Прави се један фронт да се начне углед Милорада Додика, а кроз њега као председника и углед Републике Српске. То Додику не може да нанесе значајнију штету, али ће га “исфлекати” у јавности, мада не много.

* ГЛАС: Трифуновића је као организатора преса у Београду пријавио Истраживачки центар за одбрану и безбједност. Како је то могуће?

НИЦОВИЋ: Сигурно је Трифуновић злоупотребио Истраживачки центар за одбрану и безбедност, јер зашто би се Војска Србије петљала у неки догађај који је наводно криминално-политички? Зашто би се Министарство одбране Србије, кроз свој Институт за одбрану и безбедност који обучава њихове кадете, петљали у то? То је све лажна прича.

Шаћирбеговић

* ГЛАС: С ким је Дарко Трифуновић у посебно блиској вези?

НИЦОВИЋ: Са Мухамедом Шаћирбеговићем још из времена када су обојица били у Њујорку. Сада је нашао нову краву музару и приклонио се њима. Србија мора да се издигне изнад те игре и заштити интересе српског народа и Републике Српске. Србија треба да се издигне изнад дневне политике и да гледа шта је виши интерес народа, а не тренутне консталације односа на политичкој сцени.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана