Награда “Капетан Миша Анастасијевић” Цвијановићевој

Срна
Награда “Капетан Миша Анастасијевић” Цвијановићевој

Бањалука - Предсједница РС Жељка Цвијановић добитник је овогодишње награде “Капетан Миша Анастасијевић” за личност године у оквиру пројекта “Пут ка врху”, рекао је у петак у Бањалуци директор компаније “Медија инвент” из Новог Сада Владо Маркановић.

Он је истакао да је ову значајну награду, чији је циљ промоција успјеха и афирмација привредног и друштвеног стваралаштва Српске, Србије и региона, за животно дјело добио директор компаније “Орао” из Бијељине Милан Прица.

Према његовим ријечима, признање за најбољу локалну самоуправу добио је начелник Дервенте Милорад Симић, за савремени концепт здравства у Српској директор Универзитетског клиничког центра Српске Владо Ђајић, те професор Васо Бојанић за развој аграра у Републици Српској.

Он је навео да су међу награђенима и директор предузећа “Еко-топлане Бањалука” Борко Торбица за најбољи пројекат, затим директор компаније “Нешковић” Миле Јовановић као лидер одрживог развоја у Српској, те хуманитарна акција “С љубављу храбрим срцима” као најхуманији пројекат у региону.

Маркановић је подсјетио да је пројекат “Пут ка врху” настао 2000. године, са основним циљем да покаже да на овом простору има много правих вриједности, које друштво треба да цијени. Пројекат “Пут ка врху” компанија “Медија инвент” реализује у сарадњи с бањалучким Универзитетом и Привредном комором РС, а свечана додјела награда биће одржана у уторак у Бањалуци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана