Ko je Ubijen Željko Kovačević, jedan od napadača na Slavišu Krunića

Agencije
Ko je Ubijen Željko Kovačević, jedan od napadača na Slavišu Krunića

Banjaluka - Željko Kovačević iz Banjaluke ubijen je sinoć u toku likvidacije Slaviše Krunića u Glamočanima na području opštine Laktaši, potvrđeno je ATV-u.

Kovačević je od ranije poznat policiji.

Kovačević je uhapšen u februaru 2011. godine u akciji “Strijelac”, a policija je na porodičnom imanju pronašla 452 predmeta za koja se sumnjalo da su ukradena. Kovačević je zbog ovoga u međuvremenu osuđen prvostepenom presudom na pet godina zatvora.

On je ranije pravosnažno osuđen na 11 godina zatvora zbog razbojništva, a u KPZ Foča odležao je devet i po godina. Nakon toga zbog provala je osuđen na pet godina zatvora, ali nije upućen na izdržavanje kazne jer mu Osnovni sud u Banjaluci nije otkucao rješenje presude, zbog čega je jedan sudija disciplinski kažnjen.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske nisu mogli da potvrde indentitet napadača, jer se, kako je rečeno, još vrše provjere, javlja Srna.

Motiv ubistva Slaviše Krunića, na kojeg je pucano sinoć nedaleko od njegove porodične kuće u mjestu Jablan, za sada nije poznat.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana