Једнократна помоћ биће исплаћена свим пезионерима

Срна
Једнократна помоћ биће исплаћена свим пезионерима

Бањалука - Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је да је Влада на данашњој сједници донијела одлуку о додјели једнократне помоћи свим пензионерима.

"Ова одлука превазилази раније планове да једнократну помоћ добију само пензионери са најмањим примањима, односно дошли смо до повољније одлуке да ће једнократна помоћ бити исплаћена свим пензионерима у зависности од њихових мјесечних примања", истакла је Цвијановићева на конференцији за новинаре након састанка са предсједником Удружења пензионера Српске Радом Ракуљем и предсједником Одбора Народне скупштине Српске за праћење стања у области пензијско-инвалидског осигурања Илијом Стеванчевићем, као и сједнице Владе на којој је разматрано унапређење положаја пензионерске популације у Републици Српској.


Она је појаснила да пензионери који имају пензију у висини до просјечне пензије, односно до 366 КМ, добиће једнократну помоћ у износу од 100 КМ, а пензионери чија је пензија у висини до просјечне плате до 850 КМ добиће 50 КМ а остали који имају већу пензију од просјечне плате примиће 30 КМ.

Цвијановићева је најавила да ће редовна пензија бити исплаћена 10. септембра, а након неколико дана, највјероватније око 20. септембра биће исплаћена и једнократна помоћ.

Процјењује се да ће за исплату ове једнократне помоћи бити потребно око 17 милиона КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана