Иванић: Кризу у БиХ стварају односи Бошњака и Хрвата унутар федерације

Иванић: Кризу у БиХ стварају односи Бошњака и Хрвата унутар федерације 20.03.2017 19:30 | Срна

Теслић - Кризу у БиХ стварају односи Бошњака и Хрвата унутар Федерације БиХ /ФБиХ/, а не релација Република Српска и БиХ, изјавио је вечерас у Теслићу предсједавајући Предсједништва БиХ Младен Иванић.

"Нама је мотив да БиХ буде дејтонска и стабилна, јер у оквиру ње чувамо властите институције", рекао је Иванић.

Иванић, који је и почасни предсједник ПДП-а, каже да је ова странка ушла у фазу стабилизације, освјежавања чланством, као и у припреме за наредне изборе.

Он је нагласио да је ПДП заједно са коалицијом Савез за промјене у случају покушаја ревизије пресуде по тужби против Србије показала како се интереси Републике Српске могу бранити мирно, тихо, стрпљиво и са позитивним ефектом.

Иванић је нагласио да је током двогодишњег мандата у Предсједништву БиХ успјешно и у интересу Републике Српске окончао неколико криза, наводећи, између осталог, питање извоза наоружања у Украјину, притиске да БиХ не буде присутна на Паради побједе у Москви.

Он је додао и да је очувао дигнитет српског борца у Оружаним снагама БиХ присуством на паради поводом Дана Републике Српске, те поново подсјетио на случај одбацивања ревизије пресуде по тужби против Србије.

Иванић је вечерас, прије почетка сједнице Општинског одбора ПДП-а Теслић, у изјави новинарима закључио да се ствари у интересу Републике Српске морају рјешавати без пуно галаме.

"Интерес Републике Српске је стабилност и очување онога што имамо, а то је јако пуно простора који ми можемо искористити", додао је Иванић.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица