Dodik: ŽKK “Mladi Krajišnik” simbol Banjaluke i Srpske

Glas Srpske
Dodik: ŽKK “Mladi Krajišnik” simbol Banjaluke i Srpske

Banjaluka - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je večeras da je Ženski košarkaški klub /ŽKK/ “Mladi Krajišnik” simbol grada Banjaluke i Republike Srpske.

Obraćajući se večeras u Banjaluci na svečanoj akademiji povodom obilježavanja 55 godina postojanja ovog kluba, Dodik je rekao da je riječ o jubileju velikog kluba koji je proslavio Banjaluku i u kojem su igrale mnoge generacije košarkašica.


“Rijetka je situacija da jedan ovakav klub opstane na ovim prostorima i da se dalje takmiči”, rekao je Dodik, čestitajući jubilej rukovodstvu i košarkašicama “Mladog Krajišnika”.

Predsjednik Srpske je podsjetio da je najvažniji sport u Banjaluci nekada bio rukomet koji je osvajao evropske titule, te Fudbalski klub “Borac” koji je igrao Saveznu ligu.

“U tom ambijentu našlo se mjesta i za ŽKK žMladi Krajišnikž koji je bio učesnik Savezne lige”, rekao je Dodik.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je da je uvjerena da će Srpska finansijski jačati, tako da i podrška sportu može da postane sistemska i dodatno ojačana.

Obraćajući se na svečanoj akademiji, Cvijanovićeva je izrazila nadu da će se sistem obrazovanja Republike Srpske vremenom mijenjati, tako da lopta i knjiga “mogu da idu pod ruku”, a ne onako kako su nekada govorili da se biraj između knjige ili lopte.

Cvijanovićeva je čestitala rukovodstvu i košarkašicama “Mladog Krajišnika” jubilej, ukazujući na njegov značaj, posebno ako se zna da je bilo jako teških i izazovnih vremena.

“Ljubav prema sportu i angažman koji je ovdje uložen dao je rezultat. Malene su pokazale da mogu iz tog malog kluba da izrastu u velike zvijezde i služe na ponos Banjaluke i Republike Srpske”, zaključila je Cvijanovićeva.

Generalni menadžer ŽKK “Mladi Krajišnik” Brane Čovićković rekao je da ovaj klub danas promoviše i knjigu “Malene”, autora Željka Tice istaknutog banjalučkog sportskog novinara koja govori o prvih 55 godina ovog kluba.

Na svečanoj akademiji uručene su zlatne značke predsjedniku i premijeru Republike Srpske Miloradu Dodiku i Željki Cvijanović, te zlatne plakete istaknutim sportskim radnicima, košarkašicama i sponzorima ovog kluba.

Priznanje kluba uručeno je i RTRS-u i “Glasu Srpske” za medijsko praćenje ovog kluba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zemljotres u BiH!
Zemljotres u BiH!
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana