Цвијановић: Вишеструка функција канцеларије Представништва РС у Санкт Петербургу

Срна
Цвијановић: Вишеструка функција канцеларије Представништва РС у Санкт Петербургу

Санкт Петербург - Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је данас да канцеларија Представништва Српске у Санкт Петербургу има вишеструку функцију - одржава политичку везу, сарадњу, служи бољем разумијевању, али и реализује привредне пројекте.

"То смо могли да видимо у претходном периоду, а видјећемо и у наредном", рекла је Цвијановићева за РТРС након посјете Канцеларији Представништва Српске у Санкт Петербургу.

Она је истакла да ће ова канцеларија бити у функцији оног због чега је успостављена, а то је да се унапређује сарадња између Српске и Санкт Петербурга, која је успостављена прије неколико година.

Цвијановићева је оцијенила да ће ово представништво добити своју потпуну оправданост након потписивања Мапе пута за реализацију приоритетних праваца сарадње између Српске и Санкт Петербурга 2019-2021. године.

"Овде се спајају заједно и политичка и привредна димензија и то нам омогућава да имамо редовну комуникацију и да много тога знамо, али исто тако и да ми кажемо шта су наши ставови", рекла је Цвијановићева.

Она је нагласила да су односи са Русијом у цјелини изузетно добри и да низ година постоји добра сарадња и добро разумјевање.

Цвијановићева је истакла да је поносна на читав низ извјештаја Републике Српске који се презентују у Савјету безбједности УН, гдје се саопштава оно што јесте реалност у оквиру БиХ.

"И та димензија сарадње постоји, али ја сам задовољна због функционалности Представништва, активизма који овдје постоји и чврсте везе са институцијама Српске, која мора постојати јер су представништва инструмент Српске", рекла је Цвијановићева.

Она је указала да представништва у Москви и у Санкт Петербургу показују интерес и опредјељење Српске да буде присутна тамо гдје је добродошла.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана