Цвијановић: Додатно урушавање Инцковог кредибилитета

Цвијановић: Додатно урушавање Инцковог кредибилитета 14.11.2017 17:31 | Срна

Бањалука - Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је да одбијања представника партија које чине власт на нивоу БиХ да учествују на састанку Управног одбора Савјета за провођење мира /PIC/, на који их је позвао високи представник Валентин Инцко, додатно урушава његов кредибилитет, који је већ одавно пољуљан.

„Не улазим у разлоге због којих су те партије одбиле да учествују на састанку на који их је позвао Инцко, јер су они различити. То ће свакако додатно да уруши Инцков кредибилитет, који је већ одавно пољуљан његовим пристрасним понађањем, али и тенденциозним извјештавањем Савјета безбједности и непримјереним квалификацијама које износи у јавности“, рекла је Цвијановићева Срни упитана да прокоментарише одбијање предсједника партија које чине власт на нивоу БиХ да учествују на састанку, на који их позива Инцко.


Она је истакла да је „институција на чијем је челу Инцко одавно превазиђена и остављена је ту само као неки тобоже контролни механизам, а уствари представља промотера бошњачке политике“.

„Наш партнер је ЕУ, али и све земље које желе нормалну сарадњу са свима у БиХ. Ми са ЕУ треба да унапређујемо односе и чинимо све што је у нашој моћи да они уважавају реалности и не упадну у замку у коју је упао ОХР. Одавно смо схватили да је новац који ЕУ чланице и остале земље троше на финансирање ОХР-а бачен новац“, нагласила је Цвијановићева.

Састанак PIC-а, на који је Инцко позвао и представнике политичких партија које имају већину у парламенту БиХ, заказан је за 8. децембар. Пресједници НДП-а, ПДП-а и СДС-а Драган Чавић, Бранислав Бореновић и Вукота Говедарица изјавили су да се неће одазвати састанку, а јуче је то саопштио и лидер СББ-а Фахрудин Радончић.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица