Bosniću pritvor, spremna optužnica

G. M. - Ž. D.
Bosniću pritvor, spremna optužnica

Sarajevo - Tužilac Dubravko Čampara rekao je juče da će Tužilaštvo BiH tražiti produžetak pritvora za vođu vehabijske zajednice u BiH Huseina Bilala Bosnića, osumnjičenog za terorizam, odnosno organizovanje odlazaka državljana BiH na strana ratišta, a koji je uhapšen u akciji "Damask".

- Vjerujem da će mu biti produžen pritvor - rekao je Čampara, ali nije precizirao kada će to zatražiti.

Portparol Tužilaštva Boris Grubešić kaže da bi danas trebalo da saopšti da li je optužnica protiv Bosnića, kome tromjesečni pritvor ističe 3. decembra, kompletirana te da u javnost iznese detalje u vezi sa traženjem produžetka pritvora za uhapšene u akciji "Damask".

"Glas Srpske" nezvanično saznaje da je o djelovanju Bosnića i njegovih saradnika prikupljeno mnogo dokaza i svjedoka, te da je optužnica kompletirana i da će Sudu BiH biti podnesena narednih dana.

- Tužilaštvo je došlo do velikog broja dokaza za Bosnićevo podržavanje akcija terorističke organizacije Islamska država (IS) i organizovanje odlaska mladića iz BiH na sirijsko ratište - kaže naš sagovornik.

Bosnića su, zajedno sa još 15 vehabija, uhapsili pripadnici SIPA 3. septembra. U nastavku akcije 13. novembra uhapšeno je još 11 osoba.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zemljotres u BiH!
Zemljotres u BiH!
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana