Бешлић: Разговараћемо са свима

Срна
Бешлић: Разговараћемо са свима

Сарајево - Градоначелник Мостара Љубо Бешлић изјавио је да су СДА и СББ највише “навијали” да Жељко Комшић буде члан Предсједништва БиХ из реда хрватског народа, али да ће ХДЗ БиХ разговарати са свима о успостављању власти.

Бешлић је истакао да ће ХДЗ преговарати са свим политичким странкама у настојању да се формира власт у Херцеговачко-неретванском кантону, оцјењујући да треба прво сачекати формирање власти у Федерацији БиХ и на нивоу БиХ, па онда формирати власт у кантонима.


Бешлић је у изјави за “Н1” као услов ХДЗ-а навео измјене Изборног закона.

Он тврди да политичка странка чији је члан неће вршити блокаде током и након формирања власти, али да ће инсистирати на измјенама Изборног закона.

Бешлић је изразио забринутост што се на различите начине “подгријава” ситуација у БиХ.

Према његовим ријечима, не зна се још ко ће бити предсједавајући Скупштине Херцеговачко-неретванског кантона и да ли ће он уопште бити изабран на конститутивној сједници која ће бити одржана у петак, 23. новембра.

“Нисмо говорили о премијерској позицији. Ми ћемо истаћи свог кандидата. У преговорима са партнерима морамо наћи компромис”, навео је он.

Бешлић је истакао да је договор за одржавање избора у Мостару одржан и да је тешко рећи да ли је на дјелу “мостаризација” ФБиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана