Poginulo 97 ljudi, 400 ranjeno

Agencije
Poginulo 97 ljudi, 400 ranjeno

Ankara - Prokurdska opoziciona "Narodna demokratska partija" /HDP/ saopštila je da je broj poginulih u bombaškom napadu u Ankari povećan na 97, dok je oko 400 ranjeno.

Ministar zdravlja Mehmet Mujezinoglu rekao je danas ranije da je poginulo 86 ljudi, dok je 186 ranjeno, od toga 28 je na intenzivnoj bolničkoj njezi.

U međuvremenu, turski predsjednik Tajip Erdogan otkazao je planiranu posjetu Turkmenistanu nakon napada u Ankari, rekli su izvori u njegovom kabinetu.

On je trebalo da učestvuje na samitu u toj zemlji sa šefovima država Azerbejdžana i Turkmenistana.

Odgovorni ili "Islamska država" ili kurdski pobunjenici

Turski premijer Ahmet Davutoglu rekao je da postoje naznake da su za današnji samoubilački napad u Ankari odgovorni ili "Islamska država" ili kurdski pobunjenici.
Davutoglu je na konferenciji za novinare proglasio trodnevnu žalost zbog napada u kome je poginulo 97 ljudi, a 400 je ranjeno, ali i zbog žrtava svih terorističkih napada od jula ove godine.

"Mi već neko vrijeme dobijamo obavještajne informacije da će neki bombaši samoubice biti upućeni u Tursku i da će preko njih u našoj zemlji doći do haosa", rekao je Davutoglu novinarima.

On je dodao da bi se moglo desiti da su za današnji napad krivi ili kurdski pobunjenici ili pripadnici "Islamske države". "Odgovorni za ove napade biće uhvaćeni i kažnjeni", rekao je Davutoglu, prenio je AP.

Turska Vlada je uvela privremenu medijsku blokadu uključujući zabranu emitovanja snimaka ili fotografija sa mjesta napada, a portparol Vlade je upozorio medijske kuće da mogu biti potpuno isključene ako se ne budu povinovale ovoj naredbi.

Mnogi ljudi u Ankari žalili su se da ne mogu da pristupe "tviteru" i drugim društvenim mrežama nakon napada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana