Gardijan: Barak je kukavica - spasio je Vol Strit i uništio Sendersa

Gardijan: Barak je kukavica - spasio je Vol Strit i uništio Sendersa 11.01.2017 13:20 | Srna

London/Vašington - Barak Obama je iznevjerio nade Amerikanaca - on je 2009. godine spasio Vol strit, ljudi su ubijani američkim bespilotnim letjelicama, pojačana je rasna segregacija u SAD, a za vrijeme njegovog mandata deportovano je 2,5 miliona ljudi, piše "Gardijan".

Autor teksta Kornel Vest, profesor javne filozofije na Harvardu, ističe da je Obamina administracja prvo tvrdila da nije bilo ubijenih civila u napadima bespilotnih letjelica.


"Onda su nam rekli da ih je ubijeno nekoliko. Potom, žmožda i 65ž. Ali, kada je ubijen jedan američki civil, odmah je organizovana pres-konferencija i dodijeljena finansijska kompenzacija", navodi Vest.

On napominje da su tokom protesta protiv ubijanja crnih mladića /slučajevi sa bijelim policajcima/ u zatvor poslate grupe demonstranata koje su ukazivale na te zločine.

Edvard Snouden i drugi koji su otkrili istinu demonizovani su, a zločini koje su razotkrili uopšte nisu pominjani, navodi autor i ističe da mediji zbog toga nisu prozivali Obamu.

"Umjesto toga, dobro plaćeni govornici su ga hvalili. Većina crnih glasnogovornika branila je njegovu tišinu i zločine u ime rasnog simbolizma i vlastitih karijera", tvrdi Vest za "Gardijan".

On smatra da su Obamin nedostatak hrabrosti da se suoči sa kriminalcima iz Vol strita i napadi bespilotnim letjelicama doveli do porasta desnog populizma u SAD i islamističkih pobuna na Bliskom istoku.

"Berni Senders pokušao je da stvori žlijevi populizamž, ali su ga uništili Hilari Klinton i Barak Obama u namještenim predizborima Demokratske stranke", piše Vest.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica