На Оливера Ивановића пуцано из хеклера?

На Оливера Ивановића пуцано из хеклера? 20.01.2018 23:16 | Alo.rs

Како "Ало!" сазнаје, на Оливера Ивановића, лидера косовских Срба, пуцано је из "хеклера", а не из "дуге деветке", како наводе приштински медији и њихови органи истраге!

Према сазнајима листа, главни циљ пласирања лажне приче о врсти оружја из којег је пуцано на Ивановића јесте да се злочин представи као мафијашки обрачун, а за тај злочин окриви Србија!

Сазнања, наводи лист, потврђује и функционер СНС-а Владимир Ђукановић.

"Мало сам се консултовао са људима који су стручњци у тој области и прича да је он убијен из пиштоља М70А, познатијег као "дуга деветка", и да је из тог пиштоља испаљено чак шест груписаних метака у горњи дио тијела, од којих су два остала у самом тијелу, потпуно је немогућа јер се ради о полуаутоматском пиштољу. При том кажу да је коришћен пригушивач, а на тај пиштољ је немогуће ставити пригушивач, теоретски може да се стави, али онда мора да се направи дужа цијев и то мора фабрички да се уради. Сигурно је да се помиње "дуга деветка" само зато што то оружје највише користе криминалци на овим просторима. Теоретски је немогуће да се испуца шест узајамних хитаца из тог пиштоља уколико није пуцао неки Џери Мићулек, који пуца у свјетском рекорду од 12 метака за три секунде”, каже Ђукановић.
"Оно што је, по мом мишљењу, реалније јесте то да је Оливер упуцан из "хеклера" који има интегрисан пригушивач и који је аутоматски. А будући да је испаљено шест метака одједном и на тај начин, јасно је да се ради о врхунски обученом пуцачу. Тешко можете имати криминалца таквог ранга, прије ће бити да је ријеч о врхунском специјалцу који је радио негдје”, појашњава Ђукановић.

Војни аналитичар Мирослав Лазански такође је увјерен да је сасвим могуће да је убица користио "хеклер".

"Могуће је да је Ивановић убијен "хеклером", али је могуће и да је усмрћен "дугом деветком" јер постоје различите врсте тог пиштоља. Ми ништа не знамо, ни да ли је убица пуцао из аутомобила у покрету, ни да ли је изашао из аута и, што кажу мафијаши, оверио Оливера, ни да ли је накратко зауставио атомобил, па пуцао кроз прозор. Убица је био добар стријелац, то је сигурно, али не знамо да ли је дошло до расипања ватре, да ли на зградама около има трагова, односно метака који су промашили жртву. Чињеница јесте да је убица вјероватно био врло близу Оливера, да му је пришао на метар-два и пуцао. Има много нејасноћа, а многи управо то и желе, да створе конфузију”, каже Лазански.

И министар одбране Александар Вулин рекао је јуче да одбијање Приштине да се српски органи укључе у истрагу убиства Оливера Ивановића управо показује да постоји неспремност приштинске стране да се пронађу убице и да је једино Србији стало до тога.

"Очигледно је да постоји неспремност, да постоји страх од рјешења. Једино је Србији стало. Само ми хоћемо да знамо ко је убица, како ће бити кажњен и да вратимо мир у регион”, рекао је Вулин.

Он је додао да се докле год је убица на слободи може сумњати да ће поновити злочин, а да је утисак да међународна заједница и Приштина стоје по страни и не рјешавају злочин.

"Власти у Приштини желе територију, не желе људе. Желе сјевер Косова, али не желе Србе ту. Нека ме демантују и формирају Заједницу српских општина и почну да суде злочинцима ОВК”, нагласио је Вулин.

Небојша Стефановић, министар унутрашњих послова, рекао је да убиство Оливера Ивановића оставља простор за сумњу ко је све могао да учествује у злочину.

"Нема искрене жеље приштинских власти да се на случају убиства Оливера Ивановића ради најпрофесионалније могуће и потпуно је нелогично одбијање Приштине да органи из Србије помогну у истрази”, рекао је он.
Када се жели најбоља могућа истрага, сматра Стефановић, онда се укључују сви они који својим радом, искуством, познавањем терена и истрага те врсте могу да помогну, а српска полиција, каже министар, има изузетно искуство у рјешавању различитих случајева, а њих не желе у истрази.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица