Džefri Najs otpočeo rušenje Albanskog zida ćutanja o zločinima

Srna
Džefri Najs otpočeo rušenje Albanskog zida ćutanja o zločinima

Beograd - Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji ocijenilo je da je bivši tužilac Haškog tribunala Džefri Najs otpočeo rušenje "albanskog zida ćutanja" i da se otkrivaju zločini koje je počinila teroristička OVK nad Srbima, Romima, Gorancima, lojalnim Albancima.

"Pokušaj Hašima Tačija da prikrije zločine očigledno je ostao neuspešan", saopštilo je ovo udruženje.


Povodom informacija da je Tači ostao dužan Najsu pola miliona evra za pranje biografije, Udurženje ocjenjuje da je britanski advokat Najs, po nalogu vođe zločinačke, terorističke OVK Hašima Tačija, prikrivao zločine i trgovinu ljudskim organima kidnapovanih Srba, kako bi izvještaj Dika Martija učinio neodrživim, čime je postao saučesnik u zločinima.

Udruženje smatra da Specijalni sud za zločine OVK nad Srbima ovo ne smije da prepusti slučaju i zaboravi, već treba da počne da radi kako bi procesuirao i kaznio i po komandnoj odgovornosti vođe zločinačke, terorističke OVK.

U saopštenju se napominje da u momentu iznošenja ove istine i rušenja "albanskog zida ćutanja", američka administracija nudi nekakav "kosovski paket" u zamjenu za članstvo Kosova u međunarodnim organizacijama.

"Za porodice kosmetskih žrtava bila bi potpisana smrtna presuda kada bi Srbija zločinačkoj, terorističkoj OVK omogućila ulazak u sve međunarodne institucije. Zajednica srpskih opština je naša budućnost, ali nikako i niko ne sme zaboraviti da se ona gradi na tragičnoj prošlosti, na zločinima koji su počinjeni nad kosmetskim žrtvama", navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana