Меланија Трамп уручила признање црногорској новинарки

Срна
Меланија Трамп уручила признање црногорској новинарки

Подгорица - Новинарки подгоричких “Вијести” Оливери Лакић данас је на свечаности у сједишту Стејт департмента у Вашингтону уручена Међународна награда “Храбра жена”.

Лакићевој су награду коју додјељује Стејт департмент уручили прва дама САД Меланија Трамп и амерички државни секретар Мајк Помпео, преноси портал “Вијести”. 

У образложењу је наведено да је Лакићева награду добила за посвећеност истраживачком новинарству и разоткривању корупције и организованог криминала, упркос нападима на њу и пријетњама упућеним њој и члановима њене породице.

Меланија Трамп је рекла да су жене награђене данас симбол храбрости и узор будућим генерацијама.

Према њеним ријечима, храброст је врлина која је најпотребнија данашњем друштву.

“Храброст раздваја оне који само говоре о промјенама од оних који заправо предузму нешто. Та храброст је способност да друге ставите испред себе”, рекла супруга америчког предсједника Доналда Трампа.

Она истакла да јој је част да данас ода признање женама које су постигле невјероватан успјех и захвалила им за њихов рад.

Награда “Храбра жена” додјељује се женама из цијелог свијета које су, упркос великом личном ризику, примјер изврсне храбрости и лидерства у промоцији људских права, једнакости жена и друштвеног напретка.

Оливера Лакић једина је новинарка и једна од двије Европљанке које су награђене ове године.

Осим Лакићеве, награђене су и жене из Ирске, Бангладеша, Бурме, Џибутија, Египта, Јордана, Перуа, Шри Ланке и Танзаније.

У мају прошле године за сада непознати нападачи испалили су хитац у ногу Оливери Лакић испред улаза у зграду гдје станује у центру Подгорице.

Лакићева је у “Вијестима” пратила теме из црногорског криминалног миљеа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана