Višković: SNSD u Novom Gradu ima stabilnu podršku

Srna
Višković: SNSD u Novom Gradu ima stabilnu podršku
Višković: SNSD u Novom Gradu ima stabilnu podršku

Novi Grad - Potpredsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata /SNSD/ Radovan Višković rekao je večeras da je Opštinski odbor /OO/ ove stranke u Novom Gradu jedinstven i da ima stabilnu podršku koalicionih partnera.

Višković, koji je prisustvovao izbornoj konferenciji OO SNSD-a na kojoj je Miroslav Drljača izabran za predsjednika OO, istakao je da i opštinska vlast predvođena SNSD-om ima stabilnu podršku u lokalnom parlamentu, te da su na izbornoj skupštini sve odluke usvojene jednoglasno.

“Načelnik opštine ima dvotrećinsku većinu u Skupštini opštine. Mislim da su se stekli uslovi da SNSD polako uđe u predizbornu kampanju za lokalne izbore koji će biti održani u oktobru iduće godine”, rekao je Višković novinarima. On je naglasio da je rukovodstvo ove lokalne zajednice do sada imalo podršku Vlade Republike Srpske, te da će tako biti i u narednom periodu. Drljača je rekao da će u Novom Gradu biti nastavljen kontinuitet rada SNSD-a. “Mi smo od 2006. godine najjača politička partija u Novom Gradu i imamo najviše odbornika u Skupštini opštine. Ja sam na prošlim lokalnim izborima dobio povjerenje građana za načelnika opštine”, istakao je Drljača. On je naveo da će objedinjavanje načelničke i funkcije predsjednika Opštinskog odbora, odnosno centralizacija vlasti olakšati rad i lokalne vlasti i odbora SNSD-a, te naglasio da će na idućim lokalnim izborima biti potvrđeni dobri rezultati.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana