Отворена манифестација Дани Владе С. Милошевића

Срна
Отворена манифестација Дани Владе С. Милошевића

Бањалука - Концертом Камерног оркестра Академије умјетности Универзитета у Бањалуци "Музичка пространства" вечерас је свечано отворена манифестација "Дани Владе С. Милошевића", која ће трајати до 28. априла.

Током манифестације, која се одржава у априлу поводом 116 година од рођења великог композитора, етномузиколога и педагога Владе С. Милошевића, биће уприличени бројни музички и други културно-умјетнички програми у неколико установа културе у Бањалуци.


Вршилац дужности декана Академије умјетности Санда Додик рекла је да ће у оквиру манифестације, осим музичких садржаја, бити организоване и представе, ревија студентских филмова, изложбе, као и научни скуп, радионице и предавања.

"Укључили смо све студијске програме Академије - музичке, драмске и ликовне умјетности", истакла је Додикова.

Помоћник министра за културу Републике Српске Тања Ђаковић рекла је Срни да ресорно министарство годинама подржава ову манифестацију, која је сваки пут квалитетнија и богатија културним садржајем.

"Министарство је препознало значај ове, али и сличних манифестација, и опредијељени смо да их подржавамо да бисмо достигли стратешки циљ - развој умјетничке продукције и стваралаштва", нагласила је Ђаковићева.

Свечаност отварања манифестације уприличена је у Народном позоришту Републике Српске.

Организатор манифестације, која се одржава 18. пут, је Академија умјетности Универзитета у Бањалуци, уз подршку компаније "М:тел".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана