Željko Stjepanović o režiji nove predstave Studentskom pozorištu:Studentski paviljon prepun smijeha

Željko Stjepanović o režiji nove predstave Studentskom pozorištu:Studentski paviljon prepun smijeha 07.09.2017 16:44 | Aleksandra Glišić

Banjaluka - Pozorišna scena u Banjaluci postaće bogatija za novu predstavu zahvaljujući saradnji Studentskog pozorišta i glumca Željka Stjepanovića.

Dramski tekst "Morska so" Emila Boneva u Stjepanovićevim rukama pretvorio se u "Studentski paviljon" koji će premijeru doživjeti 11. septembra na Podrum sceni u Gospodskoj ulici.

Stjepanoviću, glumcu Narodnog pozorišta Republike Srpske, ovo nije prva režija, ali ističe da mu rad u Studentskom pozorištu predstavlja posebno zadovoljstvo. 

- Umjetnički direktor Studentskog pozorišta Aleksandar Pejaković i ja već duže vrijeme smo planirali neki zajednički projekat. Čini mi se da je "Studentski paviljon" prava stvar za ovo pozorište jer je upravo tema i problematika studenata najprikladnija za njihovu scenu - rekao je Stjepanović.

Adaptirajući originalni tekst Emila Boneva, Stjepanović je radnju prebacio u sadašnje vrijeme u Banjaluku.

- Priča prati mlade ljude iz svih krajeva Republike Srpske koji dolaze u Banjaluku da studiraju. Na sceni će oživjeti njihove zgode i nezgode koje se dešavaju u dva dana studentskog života - kaže Stjepanović.

Osim zanimljivog teksta, reditelja motiviše i sastav publike koja dolazi u banjalučka pozorišta.

- Na izvođenjima predstava nema mnogo studenata, a posebno ne dolaze organizovano. Ovo što radi Studentsko pozorište je odličan primjer kako se privlači mlada publika - ističe Stjepanović.

Nada se da će nova predstava biti mamac upravo za mlade ljude.

- Lijepo je kada prođete Gospodskom ulicom i vidite mlade ljudi koji ulaze u prostor Studentskog pozorišta koji i nije tipično pozorišni - kazao je Stjepanović.

Početak premijernog izvođenja najavljen je za 20.30 časova, a predstava traje 60 minuta. 

Reditelj obećava mnogo zdravog humora za sve koji dođu da gledaju novu predstavu.

- "Studentski paviljon" je komedija i nema sumnje da će biti povoda za smijeh - kaže Stjepanović.  

Tim

Dizajn scenskog prostora, izbor kostima i muzike radio je Željko Stjepanović. Glumačku ekipu čine mladi glumci Marko Vukosav, Aleksandar Runjić, Tijana Jovanović i Maja Vujanović.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica