Представа бањалучког Градског позоришта „Јазавац“ премијерно у Норвешкој

Представа бањалучког Градског позоришта „Јазавац“ премијерно у Норвешкој 15.12.2017 07:59 | Александра Глишић

Ставангер - Представа „Машин први пакетић“ бањалучког Градског позоришта „Јазавац“ биће премијерно изведена вечерас у 18 часова у граду Ставангер у Норвешкој.

Ријеч је о ауторском пројекту глумаца Смиљане Маринковић, Велимира Бланића и Драгослава Медојевића.

Дан касније представа ће бити изведена два пута у главном граду Норвешке, Ослу. Послије тога, током децембра представа ће доживјети бањалучку премијеру и гостоваће у Челинцу и Модричи.

- Ово је једна од двије представе поводом новогодишњих празника на дјечијој „Јуху сцени“ Градског позоришта „Јазавац“. Почетком децембра премијерно је изведена представа „Новогодишње чизмице“ у режији Александре Спасојевић. Обје представе ће имати више од четрдесет извођења са додјелом пакетића нашој најмлађој публици - саопштено је из „Јазавца“.

Нова представа прати Дједа Мраза који је са својим ирвасима кренуо на пут по свијету да доброј дјеци донесе пакетиће.

- Наша прича говори о дјевојчици Маши која се по цијели дан само дури и кмези. Најчешћа ријеч коју она изговара током године је „нећу“. Забринути родитељи размажене дјевојчице траже помоћ мађионичара Мише. Он треба да научи Машу лијепом понашању, да би први пут добила свој новогодишњи пакетић. Чаробњак ће морати да употријеби своје помало „шашаве“ трикова и чаробну гитару - најављено је из „Јазавца“.

Ауторска екипа представа је добра позната бањалучкој публици. Смиљана Маринковић, Велимир Бланић и Драгослав Медојевић представљају три генерације глумаца, а своје креације подједнако успјешно остварују на сценама за одрасле и за дјецу.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица