Смијењени одговорини за фијаско на додјели Оскара

Танјуг
Смијењени одговорини за фијаско на додјели Оскара

Предсједница Америчке филмске академије која додјељује награду Оскар саопштила је да двоје службеника фирме PwC, који су били задужени за пребројавање гласова и коверте са именом побjедника, никада више неће радити на организацији и спровођењу ове манифестације.

Предсједница академије, Черил Бун Ајсакс, рекла је за АП да се преиспитује сарадња америчке филмске академије са том фирмом.

Двоје службеника из фирме PwC, Брајан Кулинан и Марта Руиз, били су задужени за побједничке коверте на церемонији додјеле Оскара у суботу.

Кулинан је у бекстејџу путем твитера слао фотографију глумице Еме Стоун само пар минута прије него што је водитељима церемоније, Ворену Битију и Феј Данавеј, предао погрешан коверат о томе који је филм проглашен за најбољи.

Бун Ајсакс каже да је то скренуло Кулинанову пажњу и довело до грешке. Фирма "PwC", која је задужена за пребројавање гласова као и за коверте са именом побједника на додјели Оскара већ више од 80 година, извинила се због овог инцидента.

Када су представници фирме схватили да је дошло до грешке, потрчали су на сцену да то исправе - али прекасно, рекли су званичници за АП. Овогодишњу додјелу Оскара обиљежила је забуна до које је дошло када је Феј Данавеј за најбољи филм, умјесто правог побједника "Мјесечине", прогласила "Ла-Ла ленд", а глумац Ворен Бити је потом у бекстејџу појаснио шта се догодило.

Рекао је да је отворио коверту и да се збунио кад је видио на њој пише "Ема Стоун. Ла-Ла ленд", додавши да је то једна од најчуднијих ствари која му се икад догодила.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана