Филм Романа Поланског Према истинитој причи

Наташа Лазукић
Филм Романа Поланског Према истинитој причи

Бањалука - Филм Романа Поланског "Према истинитој причи" привукао је пажњу свих љубитеља седме умјетности, психотрилера, али и заљубљеника у књижевност, јер доноси мрачну причу о свакидашњици познате списатељице која након објављивања успјешног романа губи надахнуће.

Заснован је на истоименом хваљеном и награђиваном роману француске књижевнице Делфине де Виган, у сценаријској адаптацији Поланског и Оливијера Асајаса.

На једном од потписивања књига главна јунакиња упознаје младу и неодољиво шармантну жену по имену Ели (Ева Грин), која на почетку дјелује као интелигентна, скромна млада жена с интересантним погледима на живот. Стварност је међутим мало другачија и њихово пријатељство прелази границе.

- Није једноставно снимати с властитом супругом; када смо на сету наш однос је у домену професионалног - рекао је Полански о честој филмској сарадњи са својом супругом Емануел Сење, којој је дао једну од двију главних женских рола у филму.

- Радио сам филмове с двојицом мушкараца и женом и мушкарцем који се налазе у неком конфликту, али никада с двије жене и управо то је био главни разлог што сам се прихватио режије овог филма. Био је то нови изазов за мене - рекао је Полански.

Филм је изузетно занимљив и бањалучкој публици, што је потврдила и портпарол "Синеплекса Палас" Марина Поповић, гдје је премијерно приказан 22. фебруара.

Полански је познат и по бурном приватном животу. Његову супругу Шерон Тејт убила је породица Менсон, а његови филмови важе за несвакидашње и контроверзне.

Заснован на роману

Антр: Заснован на истоименом хваљеном и награђиваном роману француске књижевнице Делфине де Виган, у сценаријској адаптацији Поланског и Оливијера Асајаса.

- Трилер је жанр с којим сам често кокетирао у каријери, посебно у својим почецима, када сам градио редитељски пут, па сам се снимајући овај филм осјећао на познатој и безбједној територији - открио је Полански.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана