Nastradala starica u udesu kod Gimnazije

Nebojša Tomašević
Nastradala starica u udesu kod Gimnazije

BANjA LUKA - Banjolučanka Zorka Bojanić (83) preminula je od povreda zadobijenih u sudaru vozila "zastava 101", u kome je bila saputnik, i "renoa senik" na raskrsnici banjolučkih ulica Jovana Dučića, Bulevar cara Dušana i Zmaj Jovine ulice.

Iz banjolučkog Kliničkog centra je saopšteno da je Zorka dovezena u Kliniku za anesteziju i intenzivno liječenje bez znakova života.

- Imala je teške povrede glave i grudnog koša i unutrašnje krvarenje. Ljekari su pokušali sa reanimacijom, ali je ona poslije nekog vremena preminula - rekao je dežurni ljekar Predrag Milošević.

U ovoj nesreći povrijeđeni su Zorkin suprug Ostoja i Bogdan Mlađenović. Prema riječima Miloševića, Ostoja je zadobio više posjekotina po tijelu i zbrinut je, a Mlađenović je poslije svih pregleda pušten na kućno liječenje.

Iz banjolučke policije je saopšteno da se nesreća dogodila oko devet časova ujutro kad su se na raskrsnici ulica sudarili "reno senik" i "zastava 101".

- Uzrok nesreće biće poznat poslije vještačenja i istrage - rekli su u policiji.

"Glas Srpske" saznaje da je do nesreće došlo kada je vozač "zastave 101", Ostoja Bojanić "presjekao put" vozilu "reno" koji je vozio Mlađenović. Prema riječima očevidaca, "zastava" je krećući se iz Dučićeve ulice počela skretati u Bulevar cara Dušana, presjekavši put "renu senik" koji se kretao iz pravca banjolučke Gimnazije.

- "Reno" je u punom naletu udario u suvozačeva vrata, a od siline udara sa "renoa" je ispalo prednje vjetrobransko staklo. Doktori iz Hitne pomoći koji su brzo stigli pokušavali su oživjeti Bojanićevu - rekao je jedan od očevidaca.

Uviđaj na licu mjesta obavila je policija u prisustvu dežurnog tužioca Okružnog tužilaštva Banja Luka.

Tužilaštvo

Portparol banjolučkog Okružnog tužilaštva Mira Miletić je rekla da je dežurni tužilac naredio vještačenja kako bi se utvrdio uzrok nesreće.

- Naloženo je da se uradi analiza krvi vozača na prisustvo alkohola, kao i vještačenja vozila i druge mjere kako bi se utvrdio uzrok i krivac ove saobraćajne nesreće - rekla je Miletićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana