Iz sudnice: Trojici trgovaca drogom 64 mjeseca zatvora

Nebojša Tomašević
Iz sudnice: Trojici trgovaca drogom 64 mjeseca zatvora

BANjALUKA - Sanel Gavrić osuđen je u banjalučkom Okružnom sudu na dvije godine i šest mjeseci zatvora, Branko Ritan na dvije godine, a Elin Kalač na godinu i deset mjeseci zatvora zbog nedozvoljene proizvodnje i prometa droge.


Sva trojica su iz Banjaluke.

Presudu je izreklo sudsko Vijeće kojem je predsjedavala Olga Malešević. Advokat Jevto Janković je kazao da će uložiti žalbu na presudu jer smatra da je Ritanu izrečena "drakonska" kazna.

- On nema novca za normalan život, a kamoli da u grupi prodaje drogu. Dnevno nema ni pet maraka u džepu. Neko će morati da preispita ove kazne - kazao je Janković.

Oni su uhapšeni u akciji policije "Fokus" zajedno sa još 11 lica (koja su već osuđena) u avgustu prošle godine. Prema navodima u presudi, ova grupa bavila se preprodajom droge marihuane i spida od aprila do početka avgusta prošle godine na području Banjaluke i Prijedora.

Navodi se da je drogu nabavljao Novak Nedinić i prodavao Miroslavu Kalabiću i Nemanji Đukanoviću. Oni su zajedno sa ostalim članovima grupe drogu prodavali na ulici, zavisno od količine, po cijenama od pet do 50 maraka. 

U ovom predmetu krivicu je priznalo i osuđeno 11 optuženih za trgovinu drogom. Prvooptuženi, označen kao vođa grupe Novak Nedinić osuđen je na na tri i po godine zatvora. Osim njega na osnovu priznanja osuđeni su Borislav Đukanović, Miroslav Kalabić, Vladimir Sumonja, Branislav Skenderija, Nikola Kos, Bojan Marjanović, Aleksandar Ružević, Jovan Gavrić, Vladimir Lojić i Nemanja Đukanović.

Optužnica protiv ove grupe potvrđena je 1. novembra prošle godine, a suđenje im je počelo 1. januara ove godine. Advokat Jevto Janković kazao je da je cjelokupni postupak u ovom predmetu koštao oko 100.000 maraka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana