Марковић имао мотив за премлаћивање

Небојша Томашевић
Марковић имао мотив за премлаћивање

Бањалука - Оптужени Слободан Марковић (56) из Бањалуке имао је мотив да нападне и претуче Биљану Кесеровић, али исто тако има и мотив да о томе ћути.

Ово је у бањалучком Окружном суду казала вјештак одбране психолог Надежда Савјак.

- Марковић је особа натпросјечне интелигенције, особа која жели да себе прикаже у најбољем свјетлу и да га други тако виде. Није психотичан и мој је утисак да је између њега и те жене постојао однос због којег је била угрожена нека његова потреба. Вјерујем да је имао или мислио да има мотив да уради то што је направио, али он о томе не жели да прича. Чини ми се да он сматра да му се не исплати да о томе говори - рекла је психолог Савјак и додала да је оптужени осјетљив у конфликтним ситуацијама и да жели да очува добру слику о себи.

Нагласила је да оно што је он урадио нико не може да учини без мотива сем ако није психотична особа.

- Код Марковића нисам пронашала доказе да је психотичан. Осим тога, претпостављам да је напад починио ујутро и на јавном мјесту, јер је подсвјесно желио да буде ухваћен - рекла је Савјак.

Према оптужници, Марковић је напао Кесеровићеву 5. децембра прошле године у гаражи зграде у бањалучкој улици Светозара Марковића. Наводи се да је напад испланирао, па је претходно под точак њеног "пежоа 308" поставио комад дрвета да не би могла покренути возило. Кесеровићева је након што није могла да покрене аутомобил изашла и сагнула се да склони цјепаницу испод точка. Тад ју је Марковић напао и брутално премлатио. Док је лежала на асфалту стао јој је ногом за врат и завезао мараму преко уста. Покушао ју је угурати у гепек, а затим и у возило, али у томе није успио. Премлаћивање и отмицу спријечили су Немања Чигојевић и адвокат Дарко Кременовић, који су случајно наишли и чули њену вриску. Они су успјели да савладају нападача и задрже га до доласка полиције.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана