Zvorničanin lupao ženi na vrata i šutnuo policajca

Zvorničanin lupao ženi na vrata i šutnuo policajca 13.06.2018 11:43 | N. B.

Zvornik - Siniša Jozić (38) iz Zvornika uhapšen je zbog sumnje da je pokušao na silu da uđe u stan sugrađanke, a potom vrijeđao policajce i udario jednog od njih, saznaje “Glas Srpske”.

Nezvanično saznajemo da je nasilnik u ponedjeljak došao ispred stana poznanice u ulici Patrijarha Pavla, ali ona nije željela da otvori vrata. Jozić se razbjesnio, pa je počeo da lupa, galami i da je vrijeđa, zbog čega je preplašena žena pozvala policiju, koja je brzo došla.

- On je i dalje lupao i galamio, a policajce je vrijeđao. Ni poslije upozorenja nije prestao. U jednom trenutku nasrnuo je na jednog policajca i nogom ga udario u donji dio tijela. Poslije toga je uhapšen - rekao je izvor blizak istrazi.

Napadnuti policajac je zbrinut u Opštoj bolnici u Zvorniku, nakon čega je pušten na kućno liječenje.

U Policijskoj upravi Zvornik rekli su, navodeći inicijale, da uhapšenog terete za napad i sprečavanje službenog lica u obavljanju dužnosti.

- Radimo na rasvjetljavanju ovog slučaja. O svemu je obaviješten i dežurni tužilac Okružnog tužilaštva u Bijeljini - rekao je portparol Policijske uprave Zvornik Miljan Bobar.

Napadi na čuvare reda sve su češći u gradovima u Republici Srpskoj. Nasilnici su prošle godine 35 puta nasrnuli na policajce i tom prilikom je pet policijskih službenika teže povrijeđeno. Podaci Ministarstva unutrašnjih poslova RS govore da je do nasrtanja na policijske službenike najčešće dolazilo prilikom uspostavljanja javnog reda i mira, kontrole i regulisanja saobraćaja, te u toku hapšenja ili legitimisanja. Najčešće mjesto napada bili su trgovi i ulice, a najbrojniji napadači su osobe starije od 30 godina.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica