Žena poginula, sedmoro povrijeđenih

Nezavisne.com foto: klix.ba
Žena poginula, sedmoro povrijeđenih

Novi Travnik, Tuzla - Žena, čiji identitet nije saopšten, poginula je kada je sinoć vozilom sletjela s puta u naselju Margetić, kod Novog Travnika, a u toj nesreći, te u još dvije nezgode na području Tuzle i Srebrenika, povrijeđeno je ukupno sedam osoba.

Iz policije nisu mogli da saopšte detalje tragedije, ali su potvrdili da su u vozilu sa nesrećnom ženom bile još tri osobe, koje su povrijeđene, koliko ih je povrijeđeno i u sudaru u Tuzli., pišu Nezavisne novine.

Una S. (18) iz Tuzle, te još dvije osobe, zadobili su povrede u ovom gradu na raskrsnici kod Crvenih 7, kada je osamnaestogodišnjakinja BMW-om, najvjerovatnije zbog neprilagođene brzine, udarila u semafor, a onda u automobil alfa romeo koji se kretao suprotnom saobraćajnom trakom.

U toj saobraćajnoj nezgodi povrede su zadobili A.M., koji je bio na suvozačevom mjestu u BMW-u, i V.S., vozač alfa romea.

Nakon ovog sudara svi oni su prevezeni u Univerzitetski klinički centar Tuzla, gdje su zadržani na daljem liječenju.

Uviđaj su obavili službenici Policijske stanice Centar PU Tuzla, a o nezgodi je obaviješten dežurni kantonalni tužilac. Istraga se nastavlja.

Istragom će biti utvrđene i precizne okolnosti pod kojima je tridesetdvogodišnji Tuzlak A.Č. povrijeđen u slijetanju kamiona kojim je upravljao. Ta nezgoda dogodila se na magistralnom putu Tuzla - Orašje, u Orlovoj klisuri, u naselju Potpeć, kod Srebrenika, a u njoj je kamiondžija zadobio teške povrede.

On je izgubio kontrolu nad kamionom, koji je potom sletio sa kolovoza i upao u korito rijeke Tinje, a vozač je prije toga ispao iz kabine. Pretpostavlja se da se to desilo zbog brzine neprilagođene uslovima na putu.

"Vozač je ispao iz kabine, a kamion se nastavio nekontrolisano kretati, nakon čega je prvo udario u drvo i betonsko korito, a potom i u drveni ugostiteljski objekat s desne strane puta. Potom je kamion sletio u korito rijeke Tinje", naveli su izvori sa mjesta događaja.

Povrijeđenom kamiondžiji prva pomoć ukazana je u Hitnoj službi Doma zdravlja Srebrenik, a potom je prevezen na Odjel neurohirurgije Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla. Kako se saznaje, ljekari su mu tu konstatovali teške povrede.

"Uviđaj na mjestu događaja izvršili su pripadnici Odjela kriminalističke policije Policijske stanice Srebrenik. Istraga se nastavlja", kazali su iz policije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana