Због алкохола ухапшено 18 возача

Срна
Због алкохола ухапшено 18 возача

Источно Сарајево - На подручју Центра јавне безбједности /ЦЈБ/ Источно Сарајево током тродневне акције ухапшено је 18 возача због присуства алкохола у организму, а 55 возача је искључено из саобраћаја.

Током акције алкотестирано је 239 возача, те санкционисана 52 због алкохолисаности.

Код два возача утврђено је присуство више од два промила алкохола у крви, код 14 возача од један до два промила, а код 32 возача од 0,3 до један промил, саопштено је из Центра.

Три лица одбила су да се подвргну алкотестирању.

Током акције полицијски службеници контролисали су укупно 782 возила, од чега 76 скупоцјених возила високе класе.

У тродневној акцији издато је 345 прекршаја због прекорачења дозвољене брзине, од чега је 257 прекршајних налога издато због прекорачења дозвољене брзине у насељу, док је 88 прекршајних налога издато возачима због прекорачења дозвољене брзине ван насеља.

Акција "Појачана контрола учесника саобраћаја", са акцентом на санкционисање недозвољене брзине кретања моторних возила, контролу присуства алкохола у организму, контролу учесника у саобраћају под дејством дрога и психоактивних лијекова, те контролу скупоцјених возила високе класе и промета акцизне робе, проведена је од 15. до 17. маја, а појачане контроле биће настављене, поготово у дане викенда.

Центар јавне безбједности Источно Сарајево апелује на возаче да поштују правила и прописе и да не сједају за волан у алкохолисаном стању, ради своје и ради безбједности осталих учесника у саобраћају.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана