Vozaču “škode” ljekari se bore za život

Nebojša Tomašević
Vozaču “škode” ljekari se bore za život

Banjaluka - Nakon stravične saobraćajne nesreće u kojoj je poginula putnica u autobusu firme “Žak turs” Dušanka Sirar (63) iz Banjaluke, a povrijeđeno sedam osoba, vozač “škode fabije”, koja se sudarila s autobusom, Siniša Janković (38) iz Banjaluke priključen je na aparate za disanje i ljekari mu se bore za život.

Četvoro putnika, među kojima i vozač autobusa, Banjalučanin Novica Predojević (25), pušteni su na kućno liječenje, a još dvoje je zadržano u bolnici. Sudar se desio u ponedjeljak oko 16 časova u Radinjači kod Banjaluke, a od siline udara autobus je sletio u kanal i prevrnuo se na bok. Saznajemo da je u trenutku nesreće autobus išao iz Omarske prema Banjaluci, a “škoda” mu je naišla u susret. Dijelovi vozila ostali su rasuti na mjestu nesreće, a u uništenom autobusu su bili vidljivi tragovi krvi.

Mještanin Radinjače Ratko Šukalo kazao je da nije vidio trenutak nesreće, ali da se čuo stravičan udar.

- Odjednom sam čuo jak udar, kao da je nešto puklo. Izašao sam na balkon i ugledao autobus u jarku, a malo dalje uništen auto. Na mjestu nesreće dočekala me je strašna scena, krvavi ljudi, jauk i zapomaganje - kazao je  Šukalo i dodao da je jedna žena sva krvava sjedila pored autobusa koji je bio u kanalu, a kraj nje je ležao krvav čovjek.

Unesrećenima su, priča on, pomagali neki momci koji su se vozilima zaustavili na mjestu nesreće.

- Uspjeli su da sve putnike izvedu iz autobusa, dok je poginula ostala zarobljena ispod njega. Vozač “škode”, koja je bila malo dalje od autobusa, ostao je zarobljen u smrskanom vozilu. Nisu mogli da ga izvuku dok nisu stigli vatrogasci i isjekli lim - ispričao je Šukalo.

Prema njegovim riječima, pretpostavlja se da je do ove nesreće došlo kada je “škoda” nekako zakačila lijevu stranu autobusa.

- Vidi se da je najveće oštećenje na lijevoj strani autobusa. Ipak, uzrok nesreće još niko tačno ne zna. Čovjek koji je išao iza autobusa rekao je da nije vidio kako se desila - kazao je Šukalo.

U banjalučkom Okružnom tužilaštvu kazali su da će uzrok nesreće biti utvrđen nakon istrage.

- Dežurni tužilac naredio je obdukciju tijela stradale, kao i vještačenja tragova u cilju utvrđivanja tačnog uzroka nesreće i svih okolnosti - rekli su u tužilaštvu.

 Povrede

Iz Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske juče je saopšteno da im je nakon nesreće dovezeno sedam pacijenata.

- Pacijent S. J. (38) zadobio je teške povrede, sa vodećom povredom glave i grudnog koša i smješten je  na Klinici za anesteziju i intenzivno liječenje. Na liječenju su zadržani B. M. (53), kome je slomljen kuk, i N. D. (55), koja ima prelom nosne kosti. Njih dvoje su za sada stabilnog zdravstvenog stanja - kazali su u UKC RS i dodali da su pacijenti M. S. (66), Z. S. (67), N. P. (25) i D. D. (24) pušteni na kućno liječenje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana