Vezali ih, tukli i ukrali im novac

Nebojša Tomašević
Vezali ih, tukli i ukrali im novac

Goražde - Tri maskirana razbojnika vezali su i pretukli staricu Ajkunu Mršo i njenog nevjenčanog supruga Omera M. i ukrali od njih veću količinu novca i zlata u Srijemcima kod Goražda.

Razbojnici su u kuću Mršove upali u utorak oko 21 čas, te nju i Omera napali i vezali. Tukli su ih tražeći novac i tom prilikom im nanijeli povrede - Mršovoj su polomili rebra i nos, a Omeru povrijedili glavu.

Izvor blizak istrazi je rekao da je Mršo (70) sama uspjela da se odveže nakon što su razbojnici pobjegli sa plijenom, te je pozvala komšije u pomoć.

Iz policije u Goraždu su, navodeći inicijale Ajkune i Omera, saopštili da su dojavu o razbojništvu dobili oko 45 minuta nakon napada.

- Razbojnici su pobjegli u nepoznatom pravcu, dok su M. A. i M. O. zadobili povrede po tijelu. Ne možemo da otkrivamo druge detalje s ciljem zaštite istrage - kazali su kratko u goraždanskoj policiji.

Policiju je o razbojništvu obavijestio poznanik Omera i Ajkune, Šemso Pljevljak, koji živi u Ilovači nedaleko od Srijemca.

- Majka me je obavijestila o pljački jer se njena kuća nalazi 500 metara od Ajkunine. Ajkuna i Omer su ispričali da su lopovi ušli u kuću uveče te prvo ispremetali sve tražeći novac. Kada su vidjeli da nema novca, vezali su ih i tukli do iznemoglosti tražeći da kažu gdje kriju pare. Oni su im tada kazali gdje se krije novac kako bi prestali da ih tuku - kazao je Pljevljak. Dodao je da su razbojnici nakon pronalaska novca zaprijetili Ajkuni i Omeru da se ne mrdaju s mjesta 20 minuta, u protivnom će se oni vratiti i zaklati ih oboje.

- Nakon nekog vremena od njihovog odlaska Ajkuna je uspjela da dođe do noža, prereže uže i otrči do moje majke koja je pozvala policiju - rekao je Pljevljak.

Ajkuna i Omer prevezeni su u Kantonalnu bolnicu u Goraždu gdje im je ukazana ljekarska pomoć. U ovoj bolnici juče nisu željeli da kažu kakvo je njihovo zdravstveno stanje.

Raniji napadi

Prema nezvaničnim informacijama, Ajkuna Mršo je i ranije bila na meti razbojnika. Nepoznate osobe su joj nedavno obile podrum misleći da tu krije novac.

- Starica je imućna žena, na računu u banci ima nekoliko desetina hiljada maraka. Dva puta se udavala i naslijedila penzije od pokojnih muževa, a sa drugim je imala veliku farmu stoke. Sav zarađeni novac je štedjela jer nije imala djece - kazao je izvor blizak istrazi. Dodao je da se Omer kod nje doselio nedavno, prije nekoliko mjeseci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana