Uhapšeni odmah nakon pljačke

G. Obradović, M. Vujić
Uhapšeni odmah nakon pljačke

Banjaluka - Efikasnim akcijama policije uhapšene su četiri osobe i rasvijetljene tri krađe koje su počinjene istog dana na području Centra javne bezbjednosti Banjaluka, rekla je portparol ovog centra Marija Markanović.

Prema nezvaničnim informacijama, uhapšeni su Saša Gatarić (38) iz Banjaluke, Aleksandar Vujić (19) iz Laktaša, Ivica Vivović (34) i Enedan Vrban (45), obojica iz Bugojna.

Kako smo saznali, Gatarić je osumnjičen za krađu 750 maraka.

- On je osumnjičen da je u noći između ponedjeljka i utorka iz otključane kancelarije tržnog centra "Fortuna" u Gradišci ukrao pomenuti novac. Kada su radnici primijetili da nedostaje novac, odmah su pozvali policiju, koja je obavila uviđaj i Gatarić je uhapšen u utorak - ispričao je izvor blizak istrazi.

Vujić se sumnjiči da je u Trnu kod Laktaša ukrao žensku torbicu sa dokumentima i novcem.

- On je u utorak uz pomoć alata obio prozor na porodičnoj kući u Trnu, poslije čega je ušao unutra i ukrao žensku torbu u kojoj su se nalazili bankovna knjižica, manja količina novca i dokumenta. Policija iz Trna uhapsila ga je istog dana poslije pljačke - pojasnio je pomenuti izvor.

Vivović i Vrban su uhapšeni takođe u utorak zbog teške krađe u Prnjavoru.

- Njih dvojica su osumnjičeni da su u utorak na benzinskoj pumpi "Brčko gas" u ulici Magistralni put u Prnjavoru iskoristili nepažnju radnice i sa radnog stola ukrali 50 evra, te automobilom "reno senik" pobjegli u pravcu Dervente, ali ih je ubrzo poslije pljačke policija pronašla i uhapsila - istakao je izvor iz istrage.

Markanovićeva je istakla da su policijski službenici na osnovu operativnih saznanja i prikupljenih dokaza obavili kriminalističku obradu uhapšenih.

- O ovim krađama obaviješten je dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka, koji je naložio da se protiv njih u redovnoj proceduri dostavi izvještaj za pomenuta krivična djela - istakla je Markanovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana