Uhapšena tri bivša pripadnika HVO-a zbog silovanja Srpkinja

Srna
Uhapšena tri bivša pripadnika HVO-a zbog silovanja Srpkinja

Banjaluka - Hapšenje trojice bivših pripadnika HVO u Odžaku zbog ratnih zločina urađeno je po izvještaju koje je Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske podnijelo 1993. godine zbog ratnog zločina nad srpskim civilima, izjavila je Srni portparol ovog ministarstva Mirna Šoja.


"Podnijeli smo proteklih godina i nekoliko dopuna izvještaja, a proteklih nekoliko mjeseci intenzivirana je saradnja sa Tužilaštvom BiH na ovom predmetu", navela je Šoja.

Marijan Brnjić /48/, Ilija /46/ i Pavo /53/ Glavaš, koji su uhapšeni na području opštine Odžak, osumnjičeni su za silovanje više Srpkinja sa odžačkog područja, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Sva trojica osumnjičenih su iz Odžaka, a na teret im se stavlja da su kao pripadnici 102. brigade HVO-a Odžak od juna do avgusta 1992. godine na području te opštine počinili ratni zločin nad srpskim civilima.

Trojicu osumnjičenih juče su uhapsili pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH po nalogu Tužilaštva BiH.

Uhapšen Martin Barukčić u Odžaku

Martin Barukčić, koji je osumnjičen za ratni zločin nad civilnim srpskim stanovništvom na području opštine Odžak tokom 1992. godine, uhapšen je danas na području ovog grada, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.
Barukčić je uhapšen u nastavku aktivnosti Agencije za istrage i zaštitu /SIPA/ BiH, u okviru istog predmeta u kojem su ranije uhapšena trojica osumnjičenih za ratne zločine na područja Odžaka, po nalogu Tužilaštva BiH.

Barukčić je osumnjičen da je kao pripadnik HVO-a, zajedno sa drugim pripadnicima 102. brigade HVO-a Odžak, počinio ratni zločin nad žrtvama srpske nacionalnosti sa područja Odžaka u ljeto 1992. godine.

On je pod istragom Tužilaštva BiH, a nakon što postupajući tužilac ispita osumnjičenog, donijeće odluku o prijedlogu za određivanje mjere pritvora.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana