Ухапшен лажни продавац телевизора из Зворника

Сања Амиџић
Ухапшен лажни продавац телевизора из Зворника

Бањалука - Сејдо Брозовић (47) из Зворника ухапшен је јер је варао Бањалучане увјеравајући их да повољно продаје апарате за домаћинство.

Својим жртвама лажно је продавао LCD телевизоре, лаптоп рачунаре и другу технику тако што узме новац и када оде да их донесе више се не врати. Нудио је уређаје по цијени од 200 до 500 марака а они који су пристали на куповину били су преварени и ојађени за тај новац.

Брозовић је нудећи техничке уређаје преварио неколико особа у Бањалуци остваривши противправну имовинску корист од 2.250 марака.

- Брозовић је крајем маја ушао у једну радњу у Лакташима и власнику понудио да му прода LCD телевизор по цијени од 400 марака, који је након плаћања могао преузети у тржном центру "Конзум" у бањалучком насељу Борик. Власник радње је новац дао током вожње до Борика. Када су стигли до тржног центра, осумњичени је изашао из возила, ушао у објекат и побјегао у непознатом правцу са новцем - испричао је наш извор. Полиција сумњичи Зворничанина да је на сличан начин у Бањалуци починио шест превара.

Он је ухапшен у петак, 26. јуна у полицијској акцији "Комшија", чији циљ је расвјетљавање превара, почињених током овог и прошлог мјесеца.

- Након хапшења код осумњиченог су пронађени и одузети предмети који ће бити послати на вјештачење у циљу доказивања поменутих кривичних дјела - казали су ЦЈБ Бањалука.

Они су додали да је са овим случајем упознат и дежурни тужилац Окружног тужилаштва Бањалука који је наредио да се истрага настави у циљу прикупљања што више доказа за поменута кривична дјела.

- Након прикупљања потребне документације против С. Б. биће достављен извјештај о кривичном дјелу превара - казали су у ЦЈБ Бањалука.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана