Udario u pežo i zabio se u stub

Sanja Amidžić
Udario u pežo i zabio se u stub

Čapljina - Marin Franjičević (22) iz Zenice poginuo je u petak na putu Čapljina - Mostar u mjestu Tasovčići kada je BMW-om udario u "pežo 206", nakon čega se odbio i zakucao u stub benzinske pumpe.

Nesreća se dogodila dva sata poslije ponoći kada je Franjičević, vozeći iz pravca Čapljine, udario u "pežo", za čijim volanom je bila Klaudija. J. (25) iz Čapljine.

Kako saznajemo, vozač "pežoa" se najvjerovatnije pokušala uključiti na magistralni put prije BMW-a, ali je vozilo naišlo većom brzinom i zakačilo "pežo". BMW se nakon udara odbio, a potom jako udario u stub obližnje benzinske pumpe.

Prema riječima očevidaca koji su se u trenutku nesreće zadesili na toj lokaciji, BMW dubrovačke registracije naišao je velikom brzinom prema Mostaru kada se iz prigradskog zeničkog naselja Tasovčići ubacivao "pežo", registarskih oznaka BiH.

- Kada je "pežo" izašao na put, vozač BMW-a naišao je brzo, pokušao je izbjeći vozilo, ali nije uspio, zbog čega je zakačio njegov lijevi dio. Nakon udara odbio se na stranu i udario u stub pumpe - ispričao je jedan od očevidaca.

Franjičević je poslije nesreće davao znake života, ali je zbog zadobijenih povreda preminuo u mostarskoj bolnici "Safet Mujić".

U automobilu su, pored Franjičevića, bile još dvije djevojke i muškarac, koji su zbog zadobijenih povreda smješteni u Centar urgentne medicine u Mostaru.

U vozilu "pežo 206" sa Klaudijom su bile još tri djevojke, koje su lakše povrijeđene i van životne su opasnosti.

Prignječio ga traktor

Milorad Jeremić (35) iz Tabanica kod Zvornika poginuo je u u tom gradu kada je traktorom "IMT 542" sletio s nekategorisanog puta u mjestu Tršići i prevrnuo se.

Jeremić je od kuće otišao u četvrtak i nije se vraćao. Rodbina se poslije nekog vremena zabrinula i počela da ga traži.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana