Ubio rođaka zbog svađe oko međe

N. T.
Ubio rođaka zbog svađe oko međe

Istočno Sarajevo - Momo Tirfković (59) optužen je da je iz puške M-48 ubio svog rođaka Slobodana Trifkovića zbog međe.

Optužnicu protiv njega podiglo je Okružno tužilaštvo Istočno Sarajevo, a potvrdio Okružnog sud ovog grada. Osim za ubistvo, optužnica Trifkovića tereti i za nedozvoljenu proizvodnju i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Prema optužnici Momo je Slobodana usmrtio 7. maja ispred svoje kuće  u naselju Petrovići kod Istočnog Sarajeva.

U optužnici se navodi  da je optuženi u žrtvu ispalio dva hica i pogodio ga u koljeno u grudi. Metak je Slobodanu razorio srce usljed čega je preminuo na licu mjesta. Pretresom kuće optuženog nakon što je uhapšen pronađene su dvije vojničke M-48, od kojih je jedan korišćena u zločinu, kao i 49  metaka za te puške i deset patrona za lovačku pušku. Zbog toga je optužen za nedozvoljeno držanje oružja.

Iako u optužnici nije naveden motiv zločina, mještani Petrovića ranije su pričali da su se Momo i Slobodan svađali oko međe i neriješenih imovinskih odnosa.

Prema kazivanjima mještana ovog sela oni su tog dana zajedno sjedili i proslavljali Đurđevdan. Navodno su pili alkohol i oba su dobro popili.

- Moguće da je ubistvu kumovao alkohol, a ranije se govorilo da su oni imali sukob zbog međa. Međutim, sve su to "rekla-kazla" priče i teško je znati pravi motiv zločina. Valjda su se u jednom momentu dok su sjedili posvađali i Momo je uzeo pušku i pucao u Slobodana - kazao je nakon ubistva mještanin Petrovića ne želeći da mu pominjemo ime.

Momo je  uhapšen  ubrzo nakon zločina i nakon ispitivanja je pritvoren. Optužnica protiv njega podignuta je krajem jula ove godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana