Ubio prijatelja misleći da puca na vepra

Nebojša Tomašević
Ubio prijatelja misleći da puca na vepra

Bihać - Elmin Felić (24) iz Bihaća hicem iz lovačkog karabina ubio je prijatelja Rasima Smajića (36) tokom krivolova u mjestu Bugara kod Bihaća misleći da puca na divlju svinju.

Nesreća se desila u utorak u 22.30 časova, a Felić je kada je shvatio šta je uradio mobilnim telefonom pozvao oca, koji je pozvao lovočuvara tog područja iz sela Velika Gata.

Iz MUP-a Unsko-sanskog kantona je potvrđeno da im je ovaj  slučaj prijavljen u utorak oko 23 časa, te da su na mjesto događaja poslali patrolu kako bi osigurali područje. 

- S obzirom na to da se radi o dosta nepristupačnom terenu, uviđaj nije bilo moguće započeti odmah, pa je on obavljen juče pod nadzorom dežurnog tužioca. Više detalja i informacija moći ćemo da kažemo nakon što se završi istraga i prikupe dokazi - kazala  je juče portparol MUP-a USK Snežana Galić.

Prema prvim, nezvaničnim informacijama, Smajić i Felić su zajedno bili u krivolovu na čeki. Njihovi poznanici kažu da su oni članovi Lovačke organizacije Bihać i da su znali da je u ovom periodu obustava lova na ovom području.

- Felić ima ovce na području Bugara i tamo je svakodnevno boravio. Uočio da se u polja gdje je posijana zob često uvlače divlje svinje i uništavaju žito. U utorak je pozvao prijatelja Smajića da odstrijele ponekog vepra i otjeraju divlje svinje. Tokom lova su se razdvojili i Smajić je uveče prišao svom drugu iz smjera iz kojeg se on nije nadao što je bilo kobno. Felić je pucao i nažalost usmrtio ga - rekao je jedan od poznanika lovaca ne želeći da mu pominjemo ime.

Predsjednik Lovačke organizacije Bihać Gavrilo Softić pojasnio je da se ovakve tragedije najčešće dešavaju tokom krivolova.

- Kada se radi o redovnim lovačkim aktivnostima, sve je mnogo organizovanije i teže dolazi do kritičnih situacija. Međutim, krivolovcima su često napeti živci i na prvu se puca, što dovodi i do tragedija - kazao je Softić.

Ovo je treća smrt tokom krivolova i lova širom BiH u proteklih mjesec.

Tako su 27. juna na području Zavidovića Pašo Hrkić i njegov sin Eldin pucajući iz lovačke puške usmrtili efendiju Admira Vukovića (36) i lakše ranili njegovog zeta Mesuda Krajinović (38) u šumi u mjestu Stog kod  pomenutog grada. Ubijeni Vuković i ranjeni Krajinović su pogođeni u predjelu leđa iz puške sačmarice. Osumnjičeni su nakon hapšenja ispričali da su mislili da pucaju na divljač. Prema nezvaničnim informacijama žrtve i osumnjičeni  su bili u krivolovu na srndaće.

Samo 17 dana ranije, tačnije 10. juna u lovu je život izgubio Izet Mršo (57), a teško povrijeđen Elid Mačkić (55). Na njih je na području planinskog prevoja Korićine između Livna i Glamoča pucao Izet Mačkić. On je policiji nakon tragedije ispričao da je na njih zapucao iz lovačke puške misleći da mu u susret ide vepar.

Posudio karabin

Prema nezvaničnim informacijama Elmin Felić je karabin kojim je usmrtio prijatelja posudio.

- To oružje nije njegovo već od njegovog prijatelja koji boravi u Austriji. Eto desi se tragedija i sada je taj čovjek u problemima jer pitanje je da li je smio da posudi oružje - kazao je jedan poznanik Felića ne želeći da mu ime objavimo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana