U Gornjoj Perućici kod Šipova poginuo brat Zmaja od Šipova

Nebojša Tomašević
U Gornjoj Perućici kod Šipova poginuo brat Zmaja od Šipova

Šipovo - Rajko Grahovac, mlađi brat Ilije Grahovca poznatijeg kao Zmaj od Šipova, poginuo je u saobraćajnoj nesreći proteklog vikenda. On je bio suvozač u "ford fijesti" koja je sletjela u provaliju duboku 200 metara u Gornjoj Perućici kod Šipova.

Nesreća se dogodila u noći između subote i nedjelje, a automobilom je upravljao Stanko Vranić koji je tom prilikom lakše povrijeđen.

Izvor blizak istrazi je kazao da je Vranić nakon nesreće lutao šumom sve do 12.20 časova u nedjelju popodne.

- Tada je nekako došao u Policijsku stanicu u Jezeru i rekao da se desila nesreća. Odmah je ekipa otišla na teren i pronašla mrtvog Grahovca. Utvrđeno je da se automobil  nekoliko puta prevrnuo.  Vozač i suvozač su ispali iz vozila koje je nažalost palo na Zmajevog brata i usmrtilo ga - kazao je izvor blizak istrazi.

Komšije porodice Grahovac ispričali su da su Rajko i Stanko u subotu uveče automobilom otišli da obiđu stoku i da odnesu pastirima hranu.

- S obzirom na to da su sada vaskršnji praznici, Rajko je želio da počasti pastire. Nažalost kada su se vraćali desila se tragedija - rekla je jedna komšinica nastradalog ne želeći da se predstavi.

Kazala je da je Rajko bio poštenjačina i veoma dobar čovjek.

- S obzirom da je Ilija negdje u Beogradu, Rajko je u posljednje vrijeme živio sam s majkom i vodio brigu o imanju  - kazala je naša sagovornica.

Poznanici i prijatelji Grahovaca ispričali su da je Rajko  bio učesnik minulog rata od prvog do posljednjeg dana.

- Bio je veliki sportista, čestit i pošten čovjek mada u sjenci starijeg brata Ilije poznatijeg kao Zmaj od Šipova. Rajko je bio mnogo snažnija i uspješnija ličnost, ali je bio skroman i nije se medijski eksponirao - ispričali su njihovi poznanici.

Ilija je odmah nakon saznanja o ovoj nesreći napustio rijaliti šou "Parovi" i vratio se kući u Šipovo.

- Ilija je stigao iz Beograda. Sahrana pokojnog Rajka biće  u srijedu - kazao je Ilijin advokat Duško Tomić.

Inače Ilija i Rajko svojevremeno su bili u svađi zbog koje se vodio sudski spor u Osnovnom sudu u Mrkonjić Gradu. Ovaj spor nedavno je završen pomirenjem braće i presudom prema kojoj Zmaj od Šipova mora da plati 9.000 maraka novčane kazne ili da ide u zatvor zbog tuče sa bratom Rajkom i nedozvoljenog držanja oružja. Istom presudom Rajko je  osuđen  na uslovnu kaznu zatvora od četiri mjeseca zbog nanošenje tjelesnih povreda i oštećenja tuđe stvari.

Braća Grahovac osuđeni su zbog međusobne tuče iz juna i novembra  2011. godine. U presudi se navodi da su se njih dvojica prvo potukli 19. novembra 2011. godine u ulici Sime Šolaje u Šipovu. Tokom te tuče Ilija je sjekirom nekoliko puta udario brata. Rajko je u jednom trenutku uspio da Zmaju  otme sjekiru. Potom ga je udario i polupao njegov automobil "golf 1".

Saobraćajke

Tokom vaskršnjih praznika na području Trebinja desile su se četiri nesreće u kojima je povrijeđeno 10 osoba, a na području Prijedora u sudaru vozila povrijeđena su dva brata.

Iz Centra javne bezbjednosti Trebinje saopšteno je da su u nesrećama dva lica zadobila teže povrede, ali nisu u životnoj opasnosti. U CJB Prijedor su kazali da su braća J. V. (54) i D. V. (52) teže povrijeđeni u Svalama u subotu uveče prilikom sudara "pežoa" u kome su bili i kombija "mercedes". Vozač kombija D. K. (30) iz Kostajnice je uhapšen je jer je bio pijan. U krvi je imao 1,80 promila alkohola.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana