Trebinjac u čarape upakovao 2,25 kilograma heroina

Priredila: Sanja Amidžić
Trebinjac u čarape upakovao 2,25 kilograma heroina

Rijeka - Protiv državljanina BiH (36) Ljubiše Đurice iz Trebinja Policijski nacionalni ured za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminaliteta (PNUSKOK) podnio je krivičnu prijavu zbog sumnje da je u svom automobilu prenio 2,252 kilograma heroina vrijednog 1,1 milion kuna (256.000 KM) iz BiH u Hrvatsku, javili su hrvatski mediji.

On je uhapšen u nedjelju u Rijeci i nalazi se u pritvoru. Prema pisanju riječkog "Novog lista", nezaposleni mašinski tehničar Đurica drogu je u Hrvatsku unio preko graničnog prelaza Klek kod Neuma. Trebinjac je s pošiljkom droge uhvaćen u Čandekovoj ulici u Rijeci, u blizini trgovačkog centra "Andrea", u nedjelju oko 17 časova. Heroin je bio sakriven iza kontrolne table i u ventilacionom sistemu ispred vozačevog i suvozačevog sjedišta "fijata punto".

Droga je bila upakovana u čarapama. Otkrivene su tri crne čarape, a u svakoj se nalazio omot od PVC folije, unutar kojeg su bili vidljivi tragovi kafe i po dva, odnosno jedan paket oblijepljen sivom trakom.

U prvoj čarapi bilo je 886, u drugoj 477, a trećoj čarapi 889 grama heroina. Droga je smišljeno ovako upakovana kako bi bilo otežano njeno otkrivanje, pogotovo psima istreniranim za pronalaženje droge.

Đurica je na saslušanju priznao da je vozio drogu, ali je tvrdio da nije znao o kojoj se vrsti i količini narkotika radi. Ipak, znao je da prevozi drogu koju je preuzeo od čovjeka nadimka Boki iz Nikšića u Crnoj Gori.

Boki mu je predao dva paketa s drogom zamotanom u foliju i traku, koju je on onda sakrio u svoj "fijat punto". Rekao je da je drogu trebalo da preveze za nadoknadu od 600 evra i preda jednoj osobi u Rijeci, ali da njen identitet ne zna. Đurica je na ispitivanju objasnio da se nalazi u teškoj finansijskoj situaciji pa je prihvatio "posao" za pomenuti novac.

Tužilaštvo

Službenici Državnog tužilaštva Hrvatske (DORH) u Rijeci ispitali su osumnjičenog Ljubišu Đuricu.

- Heroin je namjeravao da proda - saopšteno je iz DORH-a.

Državljanin BiH osumnjičen je za krivično djelo neovlašćenu proizvodnju i promet drogama.

Na prijedlog DORH-a Županijski sud u Rijeci odredio mu je istražni zatvor.

- S obzirom na to da je riječ o stranom državljaninu, ova mjera je izrečena zbog opasnosti od bijega i ponavljanja krivičnog djela - dodali su iz DORH-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana