Tragedija u trebinjskom naselju Mokri Dolovi: Mladoženja poginuo dok je razvozio svatove

Nebojša Tomašević
Tragedija u trebinjskom naselju Mokri Dolovi: Mladoženja poginuo dok je razvozio svatove

Trebinje - Mladoženja Marko Anđelić (32) iz Trebinja poginuo je juče ujutro kada je “alfa romeom” sletio s puta i udario u stijenu u naselju Mokri Dolovi, saznaje “Glas Srpske”.

On je, kako saznajemo, razvozio goste sa svoje svadbe. U nesreći su teže povrijeđeni Dragana Petrović i Marko Pejčić, a lakše Vladan Čalija i Vuk Marčetić. Tragedija, koja je nakon slavlja u crno zavila porodicu Anđelić, desila se 40 minuta iza ponoći. Prema nezvaničnim informacijama, Marko je nakon svadbe, koja je održana u trebinjskom motelu na izlazu iz grada, povezao svatove kućama. Pretpostavlja se da je do nesreće došlo kada je nesrećni mladoženja točkom automobila zakačio bankinu u blizini novoizgrađenog kružnog toka u Mokrim Dolovima, sletio s puta i autom se zabio u stijenu. Od siline udara automobila Anđelić je poginuo na licu mjesta jer mu je volan smrskao grudni koš. Povrijeđeni su prevezeni u trebinjski Dom zdravlja, gdje su Petrovićeva i Pejčić zadržani. U bolnici smo saznali da je Petrovićevoj u nesreći polomljeno nekoliko rebara i povrijeđena noga, dok je Pejčiću iščašen kuk.

- Pacijentkinja D. P. je stabilno i ne očekujemo značajnije komplikacije - kazao je ljekar na intenzivnoj njezi bolnice u Trebinju dr Stanko Buha.

Poznanici stradalog mladića i porodice Anđelić kažu da je ova nesreća slavlje pretvorila u neopisivu  žalost.

- Ovo je tuga do neba i niko ne može da dođe sebi. Marko je iz Beograda došao u Trebinje kako bi se vjenčao u svom rodnom gradu. Samo nekoliko časova prije tragedije svi su se veselili i njegova majka je bila presrećna jer je dobila snahu, a sada je najtužnija na svijetu. Za njim žali cijelo naselje Gorica - kazao je jedan komšija Anđelića.

Dodao je da je Marko kobne večeri trebalo da se vrati po suprugu nakon što odveze prijatelje te da sa s njom ode do svoje porodice u naselju Gorica.

U Policijskoj upravi Trebinje kazali su da se nesreća desila u nedjelju oko 1.40 časova, a da će njen uzrok biti poznat nakon istrage. Mještani Mokrih Dolova su istakli da je na mjestu na kojem je poginuo Anđelić povećan broj nesreća nakon izgradnje kružnog toka jer se tuda brzo vozi.

Graničar

Granični policajac BiH Jasmin G. je poginuo, a njegov kolega S. S. teže povrijeđen u saobraćajnoj nesreći koja se desila juče u mjestu Staragići kod Bosanske Otoke. Prema nezvaničnim informacijama, graničari su u trenutku nesreće išli na posao, odnosno na preuzimanje smjene na graničnom prelazu Novi Grad. Uviđaj su obavili službenici Policijske stanice Bosanska Krupa, a detalji o nesreći nisu saopšteni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana