Трагедија у Ракитници код Рогатице: Криволовац убио комшију мислећи да је вепар

Небојша Томашевић
Трагедија у Ракитници код Рогатице: Криволовац убио комшију мислећи да је вепар

Рогатица - Исмет Пашић (60) из Сарајева ухапшен је због сумње да је хицем из ловачке пушке усмртио Нурију Ћутахију (60) током криволова у околини Рогатице, сазнаје "Глас Српске".

Несрећа се десила у понедјељак увече у ловишту у близини села Ракитница.

- Ћутахија је недавно дошао на одмор из Аустрије гдје ради, у родно село Ракитницу, одакле је и Пашић. Кобне вечери Ћутахија је био у шетњи шумом. Пашић је био у криволову на дивље свиње. Када је чуо да у грмљу нешто шушти, пуцао је мислећи да је ту вепар. Нажалост, погодио је Ћутахију у груди - рекао је извор близак истрази.

Додао је да је Пашић, када је зачуо Ћутахијине јауке, дотрчао до њега те га смјестио у своје возило и одвезао у Дом здравља у Рогатици.

У Полицијској управи Источно Сарајеву, наводећи иницијале, потврдили су да је Пашић ухапшен због убиства Ћутахије.

Нису могли да потврде ни да демантују информације да се овдје ради о несрећном случају током криволова.

- Полицији је из Дома здравља у Рогатици пријављено да је у понедјељак око 21.10 часова довезено лице Н. Ћ. с прострелном раном на грудима. Из болнице су нам рекли да је то лице након указане љекарске помоћи пребачено у Кантоналну болницу у Горажду гдје је утврђено да је преминуло - рекао је јуче на конференцији за новинаре начелник Сектора криминалистичке полиције ПУ Источно Сарајево Небојша Поповић.

Истакао је да је истрагом утврђено да се с овим случајем може повезати И. П. из Сарајева који је и ухапшен.

- Ријеч је о лицу које је довезло повријеђеног у Дом здравља Рогатица. Осумњичени ће бити саслушан, а након комплетирања предмета биће предат надлежном тужилаштву уз извјештај који ће га теретити за убиство - казао је Поповић не откривајући више детаља.

Несреће

Током лова и криволова у посљедње вријеме у БиХ су смртно страдале три, а рањене двије особе. Елмин Фелић из Бихаћа усмртио је у криволову пријатеља Расима Смајића. Ова трагедија се десила у јулу у мјесту Бугара код Бихаћа. Крајем јуна на подручју Завидовића Пашо Хркић и његов син Елдин пуцајући из ловачке пушке усмртили су ефендију Адмира Вуковића и лакше ранили његовог зета Месуда Крајиновића. Седамнаест дана раније у лову је живот изгубио Изет Мршо, а тешко повријеђен Елид Мачкић. На њих је на подручју планинског превоја Корићине између Ливна и Гламоча пуцао Изет Мачкић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана