Toplica i Jezero kod Srebrenice: Lopovi za dva dana opustošili 31 kuću

Krstina Ćirković
Toplica i Jezero kod Srebrenice: Lopovi za dva dana opustošili 31 kuću

Srebrenica - Lopovi su u srebreničkoj mjesnoj zajednici Toplica i obližnjem naselju Jezero za samo dva dana obili i opljačkali 31 kuću.

Odbornik u Skupštini opštine Srebrenica Dragić Glišić kaže da u kućama koje su bile na meti lopova vlasnici i njihove porodice borave samo povremeno.

- Vlasnici su stalno nastanjeni u mjestima izvan ove opštine. Lopovi nisu birali pa su opljačkane i srpske i bošnjačke kuće, ali i mjesna crkva Svete trojice i prostorije mjesne zajednice i ambulante. Izgleda da su lopovi dobro snimili situaciju jer na njihovoj meti nije bila nijedna kuća u kojoj neko stalno boravi - rekao je Glišić.

Razbojnici su na miru preturali stvari po kućama, a da nisu žurili pokazali su gosteći se, dok su nekim vlasnicima čak ostavljali i poruke.

- Uzimali su hranu iz frižidera, sjedili i jeli, a u jednoj kući su ostavili poruku "Bijedo, sram te bilo, nemaš ništa u kući" - priča Glišić.

Prema njegovim riječima, odnesene su tehničke stvari, lovačko oružje, poljoprivredne mašine i alatke i druga vrednija roba koju su pljačkaši našli u kućama.

U srebreničkoj policiji su potvrdili da je na području Toplice obijeno više od deset kuća, te da prikupljaju informacije i tragaju za razbojnicima. Istakli su da nisu dobili prijavu da je opljačkana 31 kuća, ali su naglasili da postoji mogućnost da svi vlasnici nisu prijavili pljačku.

- Mnogi vlasnici rijetko dolaze kućama, pa je moguće da još nisu ni vidjeli da su opljačkani - istakli su u policiji.

Iz Centra javne bezbjednosti Bijeljina saopšteno je u petak da je Policijskoj stanici Srebrenica proteklih dana prijavljeno šest provala u vikend kuće u naselju Jezero, te provala u crkvu i lokalnu ambulantu. U svim ovim provalama pričinjena je materijalna šteta.

- Policija u koordinaciji sa Okružnim tužilaštvom Bijeljina preduzima sve mjere i radnje na rasvjetljavanju prijavljenih krivičnih djela i pronalasku izvršilaca - istaknuto je u saopštenju CJB Bijeljina, iz kojeg je poručeno da stanovnici nemaju razloga za strah.

Na meti i škole

Dragić Glišić je ispričao da lopovi u pohodima, koji su učestali posljednjih godina, nisu zaobišli ni škole.

- Na području Skelana je u posljednjih nekoliko godina zabilježen veliki broj krađa, od računarske opreme u Osnovnoj školi "Kosta Todorović" i prostorijama mjesne zajednice i Udruženja građana u Crvici do bakarnog lima s krova bivše fabrike "Limko" - podsjetio je Glišić ističući da su zabilježene i brojne provale u vikendice na području skelanskih naselja Dobrak, Kalimanići i Crvica.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana