Starac u Gornjim Osječanima kod Doboja nastradao dok je ložio vatru

Nebojša Tomašević
Starac u Gornjim Osječanima kod Doboja nastradao dok je ložio vatru

Doboj - Ostoja Pavlović (89) pronađen je mrtav s opekotinama po tijelu u svojoj kući u Gornjim Osječanima kod Doboja. Utvrđeno je da da je riječ o nesrećnom slučaju i da ga je zahvatila vatra dok je stavljao drva u šporet.

Požar se nije proširio u kući, a Ostoju je u kupatilu kuće 4. marta pronašao komšija Dragan M. koji ga je redovno obilazio.

Izvor blizak istrazi je rekao da dokazi ukazuju da je Pavlović kad ga je zahvatila vatra najvjerovatnije otišao u kupatilo kako bi ugasio odjeću koja mu je gorjela.

 - Plamen ga je zahvatio po licu, rukama i nozi, ali se vatra nije proširila po kući. To je bila kobno za Pavlovića koji je imao 89 godina. Preminuo je u kupatilu - kazao je izvor blizak istrazi.

Dodao je da je  u vrijeme smrti Pavlović bio sam i kuća nije obijena što uz ostale dokaze ukazuje da ovdje nema krivičnog djela.

U CJB Doboj su, navodeći inicijale nastradalog, potvrdili da  je Pavlović pronađen mrtav u svojoj kući 4. marta oko 9.30 časova.

- Uviđajem koji je obavljen zajedno sa ljekarom mrtvozornikom Doma zdravlja Doboj utvrđeno je da je O. P. zadobio povrede tokom loženja vatre u kuhinji. Požar je izbio između peći na čvrsto gorivo i plinske boce sa rešetkom. Tom prilikom  vatra je zahvatila O. P. koji se potom uputio prema kupatilu gdje je i zatečeno njegovo beživotno tijelo. U toku je istraga okolnosti ovog događaja - navodi se u saopštenju CJB Doboj.

Mještani Gornjih Osječana su ispričali da je Pavlović živio sam i da je prije 15 dana iz Beograda gdje bio kod kćerke, došao kući.

- Njega je obilazio komšija Dragan svaki drugi dan. U  srijedu kada je došao do njegove kuće učinilo mu se da nešto nije u redu s obzirom da su bile ugašena svjetla koja su ranije sijala. Tada je pozvao komšinicu da  s njim uđe u kuću. Kada su ušli, odmah su osjetili dim i vidjeli da je gorjela vatra, a jadnog Ostoju su pronašli u kupatilu kako leži mrtav. Pozvali su policiju i hitnu pomoć koja je mogla samo da konstatuje smrt - kazala je jedna mještanka Osječana ne želeći da se predstavi.

Ona je dodala da je Ostoja bio bolestan, ali se mogao sam kretati i o sebi sam brinuti.

- Nedavno je posipao put šljunkom i sređivao dvorište. Dobro je živio i imao je solidnu penziju s obzirom da je radio nekad na televiziji. Pored stare kuće uspio je da izgradi i novu - ispričala je komšinica  nastradalog.

Pavlović je živio sam u Gornjim Osječanima, a razveo se od supruge prije nekog vremena. Ima sina i kćerku koji žive u Beogradu i nedavno je bio kod njih, ali se vratio jer kako je govorio tamo ne može da živi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana