Skočio u Jablaničko jezero, doživio udar i utopio se

N. T.
Skočio u Jablaničko jezero, doživio udar i utopio se

Konjic - Hajro Polimac (56) iz Sarajeva utopio se u Jablaničkom jezeru u mjestu Ostrožac kod Konjica.

Njegovo tijelo izvučeno je iz vode, a pregledom je utvrđeno da je Polimac najvjerovatnije umro usljed moždanog udara koji je doživio kada je skočio u vodu.

Očevici su ispričali da je Polimac u subotu oko 16.30 časova skočio u jezero i nakon toga nestao u dubini.

- Nakon skoka nije se pojavljivao na površini, pa smo odmah pozvali policiju i Hitnu pomoć koja je brzo došla. Neki momci su odmah skočili za njim i pokušali da ga spasu. Nažalost, kada su ga izvukli iz vode, vidjelo se da je već mrtav. To su jedino mogli konstatovati i ljekari kada su pristigli na jezero - rekao je jedan od očevidaca ne želeći da se predstavi.

U MUP-u Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) su kazali da su uviđaj obavili pripadnici policije u Konjicu.

- Na tijelu nisu pronađeni tragovi nasilja koji bi ukazivali na neko krivično djelo. Zbog toga neće biti obavljena obdukcija. Prve informacije su govorile da je riječ o utapanju, ali je ljekar koji je pregledao tijelo izjavio da se prema izgledu tijela može zaključiti da je on vjerovatno doživio i moždani udar - rekli su u MUP-u HNK i dodali da je tijelo nastradalog predato porodici.

Prošle godine u Jablaničkom jezeru život je izgubio Almedin Ahmethodžić (20), takođe iz Sarajeva. Dok je plivao, u trenutku je potonuo na dno jezera, odakle ga je u besvjesnom stanju izvukao poznanik. Ahmethodžić je tada u teškom stanju prebačen u bolnicu u Konjicu, a zatim i u Klinički centar u Sarajevu, gdje je preminuo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana