Сахрањена дјевојчица коју је убио гром

nezavisne.com
Сахрањена дјевојчица коју је убио гром

Прњавор - Једанаестогодишња Добринка Стојчић из Прњавора, која је погинула у петак поподне од удара грома, сахрањена је данас на мјесном гробљу у селу Отпочиваљка, гдје су се од ње опростили родбина, пријатељи, комшије и суграђани.

“Велика трагедија. Она је била, што народ каже, као златна јабука. Умјесто да се радује животу, ми је испратисмо на вјечни починак. Гром је угасио тек започету младост”, испричала је једна комшиница ожалошћене породице.

Дјевојчица је живот изгубила док је чекала оца Недељка да се врати из баште, гдје је ишао да донесе неколико струкова лука за вечеру. Отац и кћерка били су удаљени једно од другог само неколико метара.

Једанаестогодишњакиња је била ученица четвртог разреда подручне школе у Отпочиваљки. Учитељ нема снаге да било шта каже. Цијело село је завијено у црно.

Настрадала дјевојчица била је најмлађа од три кћерке Недељка и Гордане Стојчић. Недељко је радио у прњаворском Шумском газдинству, али је због претрпљеног срчаног удара, а касније и због проблема са кичмом одавно на боловању.

Трошкове сахране сносила је Општинска управа у Прњавору. Већ је у појединим кафићима покренута и акција помоћи за породицу.

Мјештани кажу да је дјевојчицу гром ударио током јаког невремена, а највјероватније због мобилног телефона који је понијела са собом.

“Киша је падала цијели дан. Видио сам да је сијевало и грмило, а увече сам чуо за трагедију која је погодила породицу Стојчић”, прича један мјештанин.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана